Muntatge d'una foto de Vladímir Putin en primer pla i una altra on surt caminant

La peculiar manera de caminar de Putin que ha cridat l'atenció: té una explicació

Quan camina, el president de Rússia no mou el braç dret, com seria natural

Tot i que Vladímir Putin és, des de fa molts anys, un personatge conegut a tot el món, amb l'actual guerra entre Rússia i Ucraïna està tenint més protagonisme que mai.

Alhora, això ha provocat que els mitjans de comunicació es fixin més en ell, i no només en les coses que fa a nivell polític. També en els detalls més petits. I és que sempre s'ha dit que és gràcies a aquests detalls que es coneix de debò una persona.

Putin, doncs, està sent analitzat detalladament per molts experts. Només cal veure com, arran del conflicte bèl·lic entre els dos països s'ha sabut que el president de Rússia pateix una malaltia important.

Una cosa que té poc a veure amb la guerra, però de la qual s'ha tingut constància després d'haver investigat el president rus en més profunditat. Com diem, ha sigut pel fet que està més exposat que mai.

La manera de caminar de Putin ha cridat l'atenció

La veritat és que hi ha detalls de Putin que ja s'havien analitzat fa temps, ja que és un personatge força polèmic en general. Ara, però, en ser el principal artífex de la guerra que causa pànic al món, ha tornat a sortir a la palestra.

Un d'aquests detalls, que sembla que ha sorprès bastant, és la manera de caminar que té. Pot semblar una ximpleria, però l'expressió corporal i la gesticulació és una cosa que dona moltes pistes sobre la manera de ser d'una persona.

És per això que, normalment, s'analitza molt en líders polítics de gran rellevància mundial.

Vladímir Putin caminant
La manera de caminar de Putin no passa desapercebuda | Europa Press

El que ha cridat l'atenció de la manera de caminar de Putin és com col·loca un dels braços. I és que diversos experts van analitzar aquest gest ja fa uns anys, per a esbrinar quin era el motiu.

Putin, normalment, camina amb el braç dret enganxat al cos, pràcticament sense moure'l. Moltes vegades fins i tot el té enganxat al pit.

És una cosa que crida l'atenció, ja que la manera més còmoda i natural de caminar és balancejant els dos braços. D'aquesta manera, el cos adquireix l'equilibri necessari per a desplaçar-se còmodament.

Així doncs, és estrany que una persona no camini així. Per això es va analitzar aquesta manera de caminar de Putin. Al principi es pensava que el motiu podria estar relacionat amb algun tipus de malaltia.

Els primers símptomes del Parkinson serien compatibles amb aquest moviment estrany. Tot i això, es va descartar que el polític patís aquesta malaltia i es va investigar una mica més.

Vladímir Putin caminant amb un altre home
la manera de caminar de Putin ha sigut analitzada al detall | GTRES

 

Un costum dels militars russos

Aleshores es va descobrir que era una cosa molt més simple, tot i que peculiar. I és que aquesta manera de caminar de Vladímir Putin es deuria a un costum adquirit durant el servei militar.

Segons un antic manual de la KGB (l'organisme soviètic d'intel·ligència) havien de portar l'arma al braç dret. Les instruccions eren clares: tenir l'arma sempre a la mà dreta, enganxada al pit, i al caminar, moure només el braç esquerre.

Aquest moviment li devia quedar tan marcat que, avui dia, encara el manté. Era una teoria que calia comprovar, i precisament per això es va decidir comprovar si altres oficials russos feien el mateix.

Efectivament, es va apreciar com diversos militars feien un moviment en caminar molt similar al del president de Rússia. Per tant, es dona per fet que aquesta manera tan particular de caminar de Vladímir Putin té una explicació.