Primer pla de Pedro amb la seva filla Ruth

Pedro, l'home que va morir després de complir l'últim desig amb la seva filla Ruth

La Ambulancia del Deseo va fer possible que Pedro fos present en el dia més feliç de la seva filla

Pedro era un home que no volia acomiadar-se del món sense complir el seu últim desig. Es trobava en cures pal·liatives i el compte enrere l'amenaçava de no poder complir el que més desitjava. El 4 de setembre, la seva filla petita Ruth anava a casar-se i tota la família desitjava que ell hi fos. A Pedro, com a pare de la núvia, també li feia il·lusió compartir aquest moment al costat d'ella, encara que la malaltia li ho posava difícil.

Havia de ser l'última vegada que fos amb la família i amb la seva filla, i no volia marxar d'aquest món sense veure la seva filla vestida de núvia. I així va ser com finalment Pedro va complir el seu últim desig. Una setmana més tard va morir feliç amb la imatge del moment a la memòria.

Pedro compleix el seu últim desig amb la seva filla Ruth

La Ambulancia del Deseo és una fundació situada a Múrcia que treballa per complir els desitjos dels pacients malalts quan el temps se'ls esgota. Aquesta era la situació de Pedro, ingressat a cures pal·liatives sense poder-se moure. Va ser el passat mes de juliol quan la Fundació va rebre la petició de la seva parella, Pilar. A principis de setembre, Ruth, la filla petita es casava i ell desitjava ser-hi present. Quedaven tres mesos encara, però el viatge requeria molta preparació.

Pedro estava ingressat a Madrid i havia de viatjar 600 quilòmetres fins a Valladolid, on havia de celebrar-se el casament. Metges, tècnics i familiars van fer tot el possible perquè viatgés fins a Castella i Lleó i complís el seu somni. Quan tot va estar preparat, una ambulància va partir de Múrcia fins a Madrid,  va recollir el pare de la núvia i el va portar fins a Valladolid. Pedro va estar durant tot el cap de setmana a la finca on es celebrava l'enllaç acompanyat per tota la família.

A primera fila per veure la seva filla vestida de núvia

Va arribar l'anhelat moment. Ruth estava preparada per fer la seva entrada a l'església on sabia que el seu pare l'estava esperant. A primera fila van posar la llitera on Pedro, vestit amb una samarreta que simulava un vestit, va poder veure arribar a la seva filla. En tot moment, va estar acompanyat en tot moment per la infermera i el tècnic d'ambulància, Mercedes i Miguel Àngel. El cofundador de la fundació va assegurar, en el vídeo que resumeix l'esdeveniment, que era «impossible no emocionar-se».

Una setmana després, Pedro moria a la tranquil·litat de la seva llar. «Sembla dur, però no sabeu la tranquil·litat que ens ha donat», explicava dies després Pilar, la seva dona. Saber que va marxar podent complir el seu últim desig i acompanyat per tota la família els ha ajudat a suportar la pena de la seva absència. A més, tant la família com la fundació van fer tot el possible perquè Pedro pogués veure la seva filla petita vestida de núvia.

La Ambulancia del Deseo ha complert gairebé un centenar de desitjos per tot l'Estat espanyol i continua emocionant amb cada un d'ells. La fundació anima que la gent tingui en compte el que significa un petit gest per a qui es troba en una fase terminal. Hi ha tot un equip de professionals disposat a fer complir amb els desitjos dels qui més ho necessiten.