Pedro Sánchez anima la Generalitat a «continuar actuant amb contundència» contra la Covid

El president també ha respost a les crítiques que asseguren que està «blanquejant» Bildu

El president espanyol Pedro Sánchez durant unes declaracions en la cimera europea sobre el fons de recuperació, a Brussel·les
Pedro Sánchez anima al Govern a continuar a la senda «de la prudència i la contundència» | ACN

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha reconegut que el govern espanyol «pot fer més» per ajudar a Catalunya, però hi ha escassetat de recursos. Tot i això, el president ha «animat» aquest dimarts la Generalitat a «continuar» a la senda de la «prudència i la contundència» en la resposta al covid-19 perquè «permetrà entrar a l'hivern amb nues certes garanties i una situació epidemiològica a Catalunya molt més favorable».

Segons Sánchez,  el seu govern «sens dubte pot fer més» per ajudar a Catalunya, però «la mobilització de recursos que està fent el govern d'Espanya no té comparació a la història». «És evident que aquest govern (espanyol) està intentant obrir un horitzó d'esperança i mobilització de recursos», ha dit abans de recordar que aquest 2020 «Catalunya ha rebut 1.246,5 MEUR (20,77%) del fons sanitari a fons perdut».

ERC acusa l’Estat de «no estar assumint» les seves responsabilitats

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en resposta a la pregunta que la senadora d'ERC Mirella Cortès li ha fet a la sessió de control al Senat. Cortès ha recordat que la Generalitat està «mobilitzant els recursos» dels que disposa, però «l'Estat no està assumint» les seves responsabilitats malgrat que «té els recursos per salvar les famílies» de la situació d'emergència social actual.

El president espanyol ha recordat que mes del 50% dels projectes del Pla de Recuperació s'executaran amb convenis i altres formes jurídiques amb les CCAA i ha apuntat que els pressupostos generals de l'Estat preveuen per a Catalunya 24.215 MEUR per a Catalunya, 2.239,4 milions d’euros  dels quals estan dedicats a inversió.

Sánchez respon a les acusacions sobre estar «blanquejant» Bildu

El president espanyol també ha respost una pregunta del portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, que l'ha acusat d'estar «blanquejant» Bildu donant-li un paper en la negociació dels pressupostos generals de l'Estat.

El president espanyol ha esquivat la qüestió acusant el PP d'haver utilitzat la pandèmia «per intentar ensorrar el govern» i de «polititzar-ne» la gestió en benefici propi. «Vostès van perdre les eleccions, estan en minoria i continuaran així durant els pròxims tres anys», ha tancat.


Comentaris

envia el comentari