Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, en primer pla.

Pedro Sánchez assumeix que s'ha quedat sol després de perdre una personal especial

Sánchez s'acomiada d'una dona molt estimada al seu cercle més proper

Pedro Sánchez ha rebut en les últimes hores una bona garrotada. I és que una de les seves persones més properes decidia apartar-se de la primera línia política. Es tracta d'Adriana Lastra, que presentava la seva dimissió per motius personals.

A través d'un comunicat, l'asturiana assenyalava que es veia obligada a prendre aquesta decisió pel seu embaràs. Presenta «dificultat per compaginar les exigències de repòs i cures amb la intensitat que exigeix la direcció del partit». Això l'ha portat a renunciar al càrrec com a vicesecretària general del PSOE.

Aquesta decisió obligarà Sánchez a reorganitzar la cúpula de la formació quan està a punt de començar el cicle electoral. Si ja feia temps que meditava la possibilitat de fer canvis al partit, ara la postura de la seva companya li ha facilitat la tasca.

Lastra roman actualment en «repòs absolut» a causa del seu embaràs, com recull El Confidencial. Davant d'aquesta situació ha decidit buscar «tranquil·litat i aïllament», ja que és conscient que en el seu estat actual li resulta complicat prestar-li una dedicació íntegra a la política.

Després del fracàs aconseguit a les eleccions d'Andalusia, el president del Govern, Pedro Sánchez, havia reclamat a l'executiva del partit un esforç. Volia reforçar la comunicació, reclamant més pes polític per fer-se escoltar. Hi va haver certs dubtes sobre si els canvis s'efectuarien a la formació o al Congrés.

De moment, el primer nom que cau de la llista és el de la número dos. De fet, ja havia estat reemplaçada per Héctor Gómez al setembre al portaveu de la Cambra Baixa amb intenció que se centrés en el partit. A més a més, durant els darrers temps havia tingut certes diferències amb el secretari d'Organització, Santos Cerdán.

Pedro Sánchez en una roda de premsa
Pedro Sánchez es queda sense la número dos del partit | Europa Press

Així doncs, Pedro Sánchez perd una de les dones més importants que l'ha acompanyat durant els darrers anys. Sí, perquè Lastra va ser un dels seus grans suports en els pitjors moments, sobretot quan ningú hi confiava.

L'exvicepresidenta ha assenyalat que «en els últims mesos s'han produït canvis importants a la meva vida personal que m'exigeixen tranquil·litat i repòs». En les últimes dues setmanes s'ha vist obligada a «prendre una baixa laboral que es prolongarà encara un temps». En aquest comunicat, també va voler recordar els seus companys de partit, però sense personalitzar en algú concret.

Els seus agraïments van ser per a «tots els companys de la Comissió Executiva Federal i al personal de Ferraz». Així mateix, va tenir un record per a «tots els afiliats i militants socialistes».

A partir d'ara, insinua que es convertirà en una militant de base malgrat disposar d'escó al Congrés. «Ens trobarem a les agrupacions i les cases del poble», va assenyalar al comunicat.

Pedro Sánchez agraeix la tasca de la seva companya

Pedro Sánchez va titllar de «socialista exemplar» Adriana Lastra al seu compte de Twitter. Va destacar el seu «compromís i entrega durant tots aquests anys». Gràcies a la seva tasca «tots aquests anys, el canvi al PSOE i a Espanya va ser possible», va escriure.

El president del Govern desitja que hi hagi més ministres que exerceixin la tasca de portaveu exercida per la responsable de Política Territorial. El seu objectiu és que no només informin sobre les qüestions concretes de les àrees, sinó que volen que traslladin una visió més conjunta de l'actualitat a partir d'una estratègia cohesionada.

Imatge de l'exvicepresidenta del Govern espanyola, Adriana Lastra
Adriana Lastra va presentar-li la seva dimissió a Sánchez | Europa Press

D'aquesta manera trobaria un escut perfecte per no ser objecte de les crítiques i no cremar tant la seva figura. Per tant, aquests portaveus farien de parallamps contra l'oposició i treballarien per destacar les línies d'actuació de l'Executiu.

Pedro Sánchez comprova com les enquestes cada vegada li atorguen més protagonisme a Núñez Feijóo. Així que, a la seva mà està aturar el seu imparable avenç quan gairebé queda poc més d'un any perquè se celebrin els comicis generals.

Más problemas para Malú y Albert Rivera tras lo del divorcio