Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol al Delta de l'Ebre

La calor extrema patirà pujades i baixades, però no desapareix aquesta setmana

Els termòmetres recularan una mica de forma transitòria, però tornarem a assolir o fregar els 40º a les zones més tòrrides els dies vinents

La calor extrema no dona pràcticament cap treva a Catalunya una setmana més amb valor totalment fora de lloc. Tan sols en aquest inici de setmana notarem que els termòmetres no es disparen tant amb un descens de temperatures general. No obstant, es mantindrà la calor de ple estiu, a l’espera d’una revifada dels valors més extrems a partir de dijous.

Per tant, fins dimecres moltes màximes es mouran dels 31º als 36º, però a partir de dijous els 40º es repetiran a les zones més tòrrides. Tot plegat amb alertes activades, xafogor a la costa i nits d’insomni força generals a moltes comarques catalanes. El sol seguirà dominant sense ni rastre de les pluges, tot i algun ruixat de tarda puntual al Pirineu.

Per tant, la sequera extrema es mantindrà els dies vinents i el risc d’incendis seguirà elevat o extrem en conjunt. Màxima precaució al bosc per tal de no repetir un gran incendi com el de Pont de Vilomara, al Bages. No seria fins la setmana vinent quan la calor podria normalitzar-se, però queden molts dies i anem camí de rècord de persistència d’aquesta situació.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 19 de juliol del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo
Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 19 de juliol del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

Calor extrema en muntanya russa

Pel que fa a les temperatures, mantindran la tendència a la baixa en l’inici d’aquesta setmana, tot i que es mantenen les alertes. No obstant, l’ambient seguirà sent de dur estiu amb moltes màximes de 31º a 36º, xafogor a la costa i nits tropicals/tòrrides a molts punts. A partir de dijous arribarà un altre pic de l’onada de calor amb ambient insuportable, almenys, fins al cap de setmana.

Sequera extrema

Si ens fixem en l’estat del cel, el sol seguirà sent el gran protagonista sense cap rastre de pluges. Per tant, es mantindrà la sequera extrema arreu del territori amb un risc molt elevat d’incendis forestals. Tan sols pot caure algun ruixat al Pirineu, poca cosa, i a mitjà i llarg termini tampoc es veuen pluges per enlloc.