Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa

Pedro Sánchez convoca un Consell de Ministres el diumenge per declarar l'estat d'alarma

Vuit comunitats ja han fet la petició formal de l'estat d'alarma, i dues més han anunciat que el demanaran en les pròximes hores

Pedro Sánchez ha convocat al Consell de Ministres per una reunió de caràcter urgent aquest pròxim diumenge per poder decidir sobre la possible declaració de l'estat d'alarma. Així ho ha decidit el president del govern central després que un total de vuit Comunitats Autònomes hagin demanat l'estat d'alarma per al seu territori. 

Així ho ha fet públic 'ElDiario.es', mitjà el qual apunta a aquesta precipitada decisió de Sánchez després de la pressió rebuda per part de les Comunitats que han demanat l'aplicació de l'estat d'alarma. Així, es podria donar la situació d'una proclamació generalitzada que afectaria a tot el país. 

Les comunitats que ja han demanat l'estat d'alarma de manera formal han estat Catalunya, el País Basc, Navarra, Extremadura, Astúries, La Rioja, Cantàbria i Melilla. Ara se li ha sumat Castella-La Manxa i la Comunitat Valenciana, els quals han pres la decisió aquest mateix dissabte i formalitzaran la petició en les pròximes hores. 

Segons sembla, la voluntat de Pedro Sánchez no era aquesta. Després de la declaració institucional del president del passat divendres, va deixar clar que serien les comunitats les quals prendrien les decisions per a fer front a la pandèmia des de cada zona. Tot i això, sembla que aquesta idea canviaria en menys de 24 hores en la celebració d'aquest Consell de Ministres. 

Pedro Sánchez es reuneix amb el Papa Francesc

A propòsit d'això, Pedro Sánchez es troba al Vaticà amb motiu de la seva primera cita amb el Papa Francesc. Es tracta, de fet, la primera trobada entre el pontífex i un president espanyol en els últims set anys. 

Sánchez, que ha vingut acompanyat de la seva muller, Begoña Pérez, ha arribat en una berlina de marca Masserati facilitada pel govern italià, una cosa habitual en aquestes ocasions, fins al pati de San Dámaso des del qual s'accedeix al Palau Apostòlic. També estava present l'ambaixadora d'Espanya a la Santa Seu, Carmen de la Peña.

Sánchez ha aterrat aquest dissabte a l'aeroport de Fiumicino a les 7.50 hores, i va ser rebut pel regent de la Casa Pontifícia, Monseñor Leonardo Sapienza. Està previst que Sánchez també tingui una reunió bilateral amb el secretari per a les Relacions amb els Estats de la Santa Seu, Paul Gallagher.