ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat confirma 9.331 nous contagis i 273 morts vinculades a la Covid-19

URGENT

❗ Sanitat prohibirà la mobilitat entre comunitats per Nadal excepte per motius familiars

Sánchez haurà de comparèixer cada dos mesos durant el marc del nou estat d'alarma

Així ho ha publicat el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) aquest matí

Imatge d'arxiu del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb una mascareta
Pedro Sánchez haurà de comparèixer cada dos mesos al ple del Congrés de Diputats | Catalunya Diari

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dimecres la pròrroga de l'estat d'alarma fins al 9 de maig. El document inclou que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, demanarà la compareixença cada dos mesos al ple del Congrés «per retre comptes de les dades i les gestions del govern espanyol».

De la mateixa manera, s'estableix que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, sol·licitarà la compareixença cada mes a la Comissió de Sanitat del Congrés. A més, passats quatre mesos de la vigència de la pròrroga la conferència de presidents autonòmics podrà demanar al govern estatal aixecar l'estat d'alarma, previ acord del Consell Interterritorial i segons evolució de la pandèmia. L'estat d'alarma es va decretar el 25 d'octubre.


Cal recordar que el president Sánchez va llançar l'oferta d'aixecar l'estat d'alarma el dia 9 de març en la sessió de control del Congrés, en resposta a la pregunta del líder del PPPablo Casado, que li va retreure que hagués aprovat un estat d'alarma de sis mesos «que desborda l'estat de dret» espanyol i europeu. Una «cacicada», va dir, quan el PP proposava un estat d'alarma de dos mesos que «salvaria el Nadal». 

Per ara, el confinament domiciliari està descartat

En paral·lel, la vicepresidenta primera del govern espanyolCarmen Calvo, va insistir ahir, dimarts, 3 de novembre, a descartar per ara el confinament domiciliari. «No avancem esdeveniments», va demanar Calvo al matí en una entrevista a Canal Sur Radio. La vicepresidenta va assenyalar que encara s'està «verificant com funcionen les mesures imposades fa una setmana» i  va confirmar que, per ara, és primordial «veure quins resultats donen aquestes normes que hi ha fins al 9 de novembre», abans de prendre mesures més restrictives.

En aquest sentit, va matisar: «Intentarem que el confinament domiciliari no arribi», alhora que ha defensat que cal «donar una mica de temps a veure què passa els pròxims dies». Calvo va aprofitar per recordar que amb l'estat d'alarma vigent actualment les autonomies no poden decretar el confinament domiciliari. Tanmateix, Calvo va entendre que hi hagi comunitats que ja es pronunciïn i tinguin propostes en aquest sentit. «Serem prudents i contundents a la vegada».


Comentaris

envia el comentari