Pla mig de Pedro Sánchez

Pedro Sánchez avisa sobre què pot passar en les pròximes setmanes amb Òmicron

El president del Govern treu ferro a la variant Òmicron, però avisa: hi haurà un nou «boom» de contagis

La variant Òmicron ja no és aquell gegant adormit que prometia aixafar-nos Nadal. Per enèsima vegada, la realitat ha superat la ficció i el panorama que li espera a Espanya és una gran incògnita, ja que, en quinze dies (o menys), es preveu que Òmicron sigui dominant a la península.

Pedro Sánchez prefereix treure ferro a l'assumpte. El president del govern, que pocs dies abans de Nadal va tornar a imposar les màscares al carrer, ha volgut restar gravetat a la variant Òmicron. El màxim responsable de l'executiu espanyol ha explicat que, segons la ciència, la gravetat d'aquesta variant és menor que amb altres.

Tot i això, Pedro Sánchez sí que ha reconegut que les xifres de contagi seran altres al llarg de les pròximes setmanes. Això sí, les hospitalitzacions i ingressos a les UCI no seran com a les onades passades.

Pedro Sánchez en un discurs.
Pedro Sánchez insisteix: «Òmicron és altament contagiosa» | EuropaPress

«Òmicron és altament contagiosa»

En roda de premsa des de La Palma, el president del govern ha emanat «perseverar» a la vacunació, l'autoprotecció i la unitat institucional, que entén com a suport a les comunitats autònomes en les mesures que adoptin.

Al fil de la qüestió, Sánchez ha anat més enllà per aventurar-se a explicar què passarà amb Òmicron a Espanya. «És veritat que ara estem fent front a la variant Òmicron que l'evidència científica en diu dues coses. La primera, que és altament contagiosa, però en segon lloc que l'impacte que té sobre la gravetat en la malaltia de tots els que la pateixen és menor, ho estem veient a les hospitalitzacions i als ingressos a UCIs», ha dit.

Arriben setmanes de 'guerra' contra Òmicron

I és que el president ho té clar: les pròximes setmanes es veuran xifres de contagi «evidentment altes». De fet, els informes del Ministeri de Sanitat ja ho contemplaven així. Després de Nadal hi hauria un 'boom' evident de contagis.

Un carrer de Madrid ple de gent amb mascareta
Les mascaretes tornen a ser obligatòries al carrer a Espanya | EFE

La variant Òmicron es preveu que sigui dominant a Espanya en 15 dies (o menys), segons el mateix Ministeri. Però compte, cal tenir paciència. Doncs segons Pedro Sánchez “les hospitalitzacions i l'ingrés a les UCI serà molt menor que en anteriors onades”.

Òmicron, l'amenaça d'un gegant fins ara adormit

A mitjans de novembre, va ser quan tot va esclatar: a Sud-àfrica havia nascut el que havien catalogat com la variant 'Nu'. Batejada a posteriori com a Òmicron, aquesta variant del virus va començar a circular i van ser molts els experts que van vaticinar un panorama apocalíptic.

I és que no n'hi havia per menys: molts insistien en el fet que Òmicron tindria la capacitat de «reiniciar» la pandèmia. La variant, per a més inri, semblava tornar-se més virulenta en arribar al Regne Unit, on es notificava un primer mort a causa d'aquest.

Tres infermeres en l'UCI de l'Hospital Isabel Zendal de Madrid.
Sanitat preveu un «boom» de contagis d'Òmicron a Espanya | GTRES

Però recentment sembla que el discurs s'ha emblanquinat. Com a mínim, no hi ha tanta por cap a Òmicron. Les dades del Ministeri de Sanitat ara parlen per si mateixes: hi haurà un «boom» de contagis a Espanya, però les hospitalitzacions i l'ingrés a les UCIs serà molt menor que a les onades anteriors.