Pedro Sánchez amb cara de preocupació en una roda de premsa

Pedro Sánchez suspèn la seva visita a Catalunya: positiu en Covid-19

El president espanyol tenia previst assistir aquest diumenge a la Festa de la Rosa del PSC a Gavà

Les xifres de nous contagiats per Covid-19 a Espanya en la darrera setmana han estat de 10.306 nous casos, segons l'últim balanç del Ministeri de Sanitat, fet públic aquest divendres. Aquestes xifres suposen que la incidència de contagis en els darrers 14 dies, se situa actualment en els 136,26 casos per cada 100.000 habitants.

Aquest balanç, però, no recull el contagi del president del govern d'Espanya, Pedro Sánchez, que aquest diumenge ha anunciat que en les darreres hores ha donat positiu per la Covid-19, un fet que l'ha obligat a retallar la seva agenda pública. En aquest sentit, estava previst que Sánchez estigués aquest diumenge a Barcelona, un fet que no ha estat possible finalment.

El president espanyol havia de visitar aquest diumenge al matí la Fundació Pasqual Maragall a Barcelona i, posteriorment, participar en la Festa de la Rosa del PSC a Gavà. En una piulada a la xarxa social Twitter, Pedro Sánchez ha escrit: «Aquest matí he donat positiu per Covid-19. No podré estar avui amb Salvador Illa i tots els companys i companyes del PSC a Gavà».

El líder del PSC i president del govern espanyol ha lamentat aquest fet i ha assegurat que continuarà treballant «extremant les precaucions».

El president espanyol intervé davant l'Assemblea General de l'ONU

Sánchez ha estat aquesta setmana a Nova York, on va participar en l'Assemblea General de l'ONU. En el seu discurs davant la resta de líders mundials, el president espanyol va fer una crida per a treballar de manera coordinada per a abordar els grans reptes globals: el compromís amb la salut, la crisi alimentària, les transicions ecològica i digital, i la igualtat de gènere.

En la seva tornada a Espanya, Pedro Sánchez va viatjar a València divendres, on va participar en un acte d'un mitjà de comunicació. Durant la seva intervenció, el president espanyol va reivindicar l'aposta pel diàleg amb Catalunya del seu executiu, posant en valor la seva el diàleg i el retrobament «per tancar ferides i reconstruir la convivència a Catalunya».

En aquest sentit, va afegir que, durant el govern Rajoy, Espanya «va patir un intent de ruptura unilateral, i avui, en canvi, estem contribuint a restaurar la convivència i, per tant, a garantir de veritat la unitat d'Espanya».