Muntatge Pedro Sánchez i Putin

Pedro Sánchez pren una dràstica decisió per a protegir Espanya de Rússia

Espanya s'ha vist greument afectada després de l'inici del conflicte bèl·lic

La guerra entre Rússia i Ucraïna està deixant seqüeles al territori espanyol des que Vladimir Putin va donar l'ordre al seu exèrcit. A partir d'aquí, molts sectors, i sobretot l'econòmic, estan patint les conseqüències que ha tingut la baralla.

Destaca l'encariment de la gasolina, que ha estat el detonant perquè els supermercats estiguin amenaçats per un possible desproveïment. A més, la vaga de transportistes fa que alguns aliments no arribin a totes les parts d'Espanya.

Per intentar posar fi a aquesta «particular guerra» al nostre país, el Govern ha pres una decisió que podria beneficiar Espanya. Pedro Sánchez s'ha adonat que tenim l'enemic a casa, i cal implantar mesures urgents.

Pedro Sánchez en una roda de premsa
Pedro Sánchez ha pres una dràstica decisió per ajudar al país a sortir d'aquesta situació, provocada per la guerra a Ucraïna | Europa Press

Espanya ha trobat el delator

L'Executiu, després de pensar-ho detingudament, ha intervingut. I és que les autoritats creuen que hi ha una sèrie de persones dins de la nació que fan arribar informació secreta a Vladimir Putin.

Per tant, el Govern espanyol ha expulsat de les seves terres el personal diplomàtic de Rússia acreditat al nostre país. D'aquesta manera, segueix els passos d'altres països de l'OTAN com els Estats Units, Polònia, Bèlgica, Holanda, França, Alemanya o Itàlia.

Gràcies a la informació facilitada per Confidencial Digital, s'ha confirmat que fonts diplomàtiques asseguren que el Ministeri d'Afers Exteriors ha ultimat aquesta decisió. Així mateix, Yuri Korchagin, l'ambaixador rus a Madrid, té les hores comptades a la nació.

El ministre José Manuel Albares ha estat el principal encarregat de portar aquesta proposta al Consell de Ministres, que s'han reunit, com cada dimarts, al Palau de la Moncloa. De manera que Pedro Sánchez ha seguit endavant amb la idea, tot i estudiar les conseqüències que aquesta podria comportar.

▶️ Desaparecen más de 30 niños de Ucrania en España

L'ambaixador no és l'únic que haurà de fer les maletes

A més de Yuri Korchagin, el Govern també expulsarà més personal diplomàtic rus que treballa al nostre país. El motiu és simple, l'Executiu considera que aquestes persones de nacionalitat russa estan espiant informació secreta d'Espanya. En un comunicat, han informat que se n'aniran «al voltant de 25» persones.

Aquesta decisió dràstica s'ha considerat durant les darreres setmanes, concretament, des de l'inici de la guerra, i es durà a terme a partir d'ara. Tot i això, el detonant d'aquesta mesura ha estat la matança de civils ucraïnesos a Bucha, a mans de militars russos.

Els països de l'OTAN es copien els uns als altres

Amb aquesta determinació, Espanya se suma a molts països europeus que ja han pres resolucions molt semblants. Per exemple, Itàlia ha expulsat avui mateix del seu país 30 diplomàtics russos, i Dinamarca farà el mateix amb 15 més.

França no ha quedat enrere. És per això que ha informat que «expulsaran nombrosos treballadors russos amb estatut diplomàtic i les activitats del qual són contràries als nostres interessos de seguretat».

Yuri Korchagin, ambaixador de Rússia
Yuri Korchagin i 25 treballadors més del diplomàtic rus hauran de fer les maletes i abandonar Espanya | Europa Press

D'altra banda, França assegura que aquesta mesura és una «iniciativa europea» que té com a objectiu «garantir la seguretat dels francesos i dels europeus». De la mateixa manera han reaccionat altres països com Alemanya, Bèlgica, els Països Baixos, Irlanda o Bulgària.

A més, els Estats Units han seguit els passos de molts territoris del vell continent, per evitar qualsevol activitat d'espionatge per part dels russos.