Pedro Sánchez amb cara de preocupació en una roda de premsa

Pedro Sánchez, en xoc per una mort inesperada

Pedro Sánchez, sense paraules en assabentar-se d'una mort sobtada

Pedro Sánchez ha vist sobresaltada la seva agenda política per una notícia impactant que l'ha deixat completament afligit. Sí, perquè gairebé cap a les dotze del migdia, el president del Govern coneixia la pèrdua d'un dels actors més estimats i reconeguts del panorama nacional. Concretament, es quedava amb xoc després de conèixer la mort de l'actor sevillà de 79 anys, Juan Diego.

▶️ Paco Tous hace una petición urgente tras la muerte de Juan Diego

Pedro Sánchez, impactat després de la pèrdua de Juan Diego

El veterà intèrpret andalús moria fa unes hores a la seva casa dels afores de Madrid després d'una llarga malaltia que no ha pogut superar. Diego residia allà, on va passar els darrers anys amb la seva dona María Ruiz.

El cas és que la mort de Juan Diego ha estat tot un cop per al món de la cultura a Espanya. Així que, el president del Govern ha volgut rendir-li un sentit homenatge a través de les xarxes socials.

Pedro Sánchez amb cara de preocupació en una roda de premsa
Pedro Sánchez ha lamentat la mort de Juan Diego | Europa Press

Pedro Sánchez, ha escrit a Twitter el següent: «Tot el meu afecte a la família de Juan Diego i al món de la cultura, que avui perd un gran referent en l'àmbit del cinema i el teatre. Un actor immens, que ens ha regalat interpretacions brillants en obres que són part de la nostra història cinematogràfica».

Però a més de Pedro Sánchez, la vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, també ha publicat un missatge al seu perfil virtual. «Mai se n'anirà la veu, ni la cara, ni el compromís amb la vida i amb les causes justes, ja des d'aquella vaga d'actors del 1975. Fins a sempre, Juan Diego».

Un altre membre del Govern com és el ministre de Consum, Alberto Garzón, s'ha expressat així a les seves xarxes. «Juan Diego no només era un excel·lent actor. La seva trajectòria professional i vital ha estat marcada per la defensa de la llibertat i el compromís polític. La seva absència deixarà un gran buit a l'escena espanyola i també a l'esquerra».

Juan Diego, un home que va lluitar pels drets dels actors

Juan Diego sempre va ser un home que va lluitar pels drets dels treballadors del seu gremi i, a més a més, és conegut per tothom que les seves idees polítiques eren d'esquerres.

Muntatge de Juan Diego.
Juan Diego ha mort als 79 anys després d'una llarga malaltia | CatalunyaDiari

El conegut actor de 'Los Santos Inocentes' moria la matinada del 28 d'abril a Madrid. Juan Diego era conegut perquè va ser un dels impulsors de la vaga d'actors el 1975 que demanava millors condicions per al gremi.

Parlem d'uns actors que, per aquella època, feien dues funcions de teatre cada dia. Alhora, però, l'actor recentment mort va pertànyer al Partit Comunista al seu dia mentre va ser un partit legal.

Dol al cinema espanyol després de la mort de l'actor sevillà

A més dels polítics, també han estat molts els professionals del cinema que li han dedicat sentits homenatges a través de les xarxes socials. Per exemple, un ha estat el d'Aitana Sánchez-Gijón.

Juan Diego en una pel·lícula.
Juan Diego era un actor molt estimat a la professió | Agències

«Has marxat massa aviat, ets gran, i romandràs per sempre gran a la nostra memòria. Guarda la nena que vaig ser les teves lliçons, els teus consells, la teva mirada de mentor, els teus llibres de Stanislavski, les pel·lícules compartides», escrivia.

D'altra banda, l'actor Antonio Banderas escrivia que «sempre fa mal la mort d'un company, d'un amic, però Juan, el teu teló cau i ens enganxa amb el peu canviat. Realment no se t'oblidarà mai».

Finalment, el també actor asturià Roberto Álvarez li ha volgut dedicar unes paraules a través de Twitter. «Un mestre, un lluitador incansable, pujat a un escenari fins al seu últim alè en el sentit literal de la paraula. Se n'aprenia tot, la seva manera de torejar la paraula i l'amor incondicional per la nostra feina», homenatjava.