Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons de dues dones grans ballant i feliços amb una altra imatge d'un pot amb monedes i la mà d'una persona ficant dins un euro

Aquests són els pensionistes que cobraran més de 6.300 euros amb l'arribada de l'estiu

La Seguretat Social lliura una paga extra al juny, i alguns jubilats ingressaran una gran quantitat de diners

Les anhelades vacances d'estiu ja són a tocar. Molts ciutadans necessiten un descans més que merescut després d'un any de feina. Desconnectar, anar a la platja o viatjar són alguns dels plans més habituals durant aquesta època de l'any.

En aquest sentit, els jubilats també reben la calor amb alegria. No només pel bon temps, sinó també per la paga extra que atorga la Seguretat Social. La pensió es divideix en 14 pagues, de les quals 12 es lliuren de forma mensual i les altres 2 s'adjudiquen al juny i al novembre amb la quantia habitual.

Aquests diners addicionals sempre són benvinguts, ja que permeten als pensionistes afrontar l'estiu i també Nadal amb una mica més de capacitat econòmica. I hi ha alguns jubilats que podran rebre ni més ni menys que 6.350 euros al juny.

Quins jubilats cobraran 6.350 euros al juny?

La paga extra del mes de juny es calcula a partir del temps transcorregut de l'1 de desembre del 2023 al 31 de maig del 2024. La Seguretat Social abonarà una sisena part per cada mes meritat. Si un treballador es va jubilar al març, la xifra de la pensió es divideix per 6 i es multiplica per 3, que són els mesos que hi ha de març a juny.

Per tant, si la pensió és de 1000 euros, la paga extra seria de 500 euros. En canvi, si la persona jubilada ha estat rebent la pensió durant tot l'any no cal fer càlculs, percebrà el doble de la quantia habitual. I és que la paga extra total és la mateixa quantitat que un cobrament mensual de la pensió.

A Espanya, la pensió de jubilació màxima és de 3.175 euros al mes. Per tant, els beneficiaris que ingressin mensualment aquesta xifra podran guanyar 6.350 euros amb el pagament del mes de juny. Els bancs solen avançar el lliurament d'aquestes prestacions, i el més probable és que els pensionistes rebin els diners entre el 23 i el 28 de juny.

Una parella de grans revisa una carta, i al cercle hi ha un pot amb monedes i bitllets
La Seguretat Social divideix el lliurament de les pensions en 14 pagues anuals | Robert Kneschke

El Gobierno va revalorar les pensions

Amb l'objectiu de lluitar contra la inflació generalitzada dels preus i mantenir el poder adquisitiu dels jubilats, el Gobierno va revalorar les pensions per al 2024. Les contributives s'han incrementat un 3,8%, mentre que les no contributives han crescut un 6,9%. Aquestes darreres van dirigides a les persones que no han cotitzat els 15 anys necessaris, i la quantia ja és de 517,90 euros mensuals.

Ara, la pensió mitjana de jubilació és de 1.438,2 euros al mes. L'edat ordinària de jubilació és de 65 anys en cas d'haver cotitzat almenys 38 anys. Si no arribes a aquesta xifra, hauràs d'esperar a tenir 66 anys i 6 mesos.