Pepsi i Coca-Cola pugen al carro del reciclatge

Aquestes marques abandonen el ‘lobby’. Els seus objectius són que els seus embolcalls siguin reciclables i millorar la seva infraestructura

Pepsi i Coca-Cola abandonen el ‘looby’ del que formaven part, Plastics Industry Association (PIA), per fomentar la sostenibilitat a través del reciclatge. La raó d’aquest divorci és que aquesta darrera associació està pressionant per impedir que es restringeixi l’ús de plàstics als Estats Units (EUA), situació que si es donés suposaria un gran inconvenient en la imatge de les dues marques de begudes. A finals d’aquest any les companyies deixaran de ser membres d’aquesta empresa.

Les dues grans multinacionals de begudes ensucrades, principals venedores d’ampolles de plàstic, tenen com a objectius reciclar els seus embolcalls i millorar la seva infraestructura en aquest sentit. De fet, el ‘lobby’ va adoptar posicions que no eren «coherents» amb els dos «compromisos i finalitats», segons un comunicat que va fer públic Coca-Cola la setmana anterior. Per la seva banda, Pepsi va afirmar que s’havia unit a PIA per compartir coneixements sobre la innovació, ja que aquesta darrera treballa per aconseguir una economia circular enfocada als plàstics.

Les entitats ecologistes han donat suport a la posició de les dues empreses de begudes, però davant la situació que viu el planeta per la contaminació per plàstics i les seves conseqüències obligaria a aquestes companyies a ser encara més contundents de cara al reciclatge.

Pepsi, s’ha compromès a fer servir només embolcalls reciclables, biodegradables o compostables l’any 2025
Pepsi, s’ha compromès a fer servir només embolcalls reciclables, biodegradables o compostables l’any 2025 | Arxiu

 

La sostenibilitat podria millorar la imatge de Coca-Cola i Pepsi

Tant Pepsi com Coca-Cola produeixen residus d’una manera extremada. És aquest el motiu perquè les marques s’han enfocat en un àmbit més sostenible. Aquesta situació podria suposar una millora en la imatge d’aquestes dues companyies. 

Els venedors d’ampolles han actuat i, en el cas de Pepsi, s’ha compromès a fer servir només embolcalls reciclables, biodegradables o compostables l’any 2025 i aconseguir que la seva producció tingui un 25% de material reciclat. Coca-cola, en canvi, va llençar la campanya World Whithout Waste per recollir i reciclar l’equiparable a la producció de llaunes i ampolles l’any 2030 i arribar al 50% de material reciclat en els seus envasos.

També et pot interessar...