Paolo Vasile Mediaset

Mediaset ha de pagar més de 300.000 euros de multa per superar el temps màxim d’anuncis

El grup Atresmedia també haurà de pagar una multa, en aquest cas per una falta lleu

La Comissió Nacional de Mercats i Competència ha sancionat als grups Mediaset amb 365.301 euros i a Atresmedia amb 3.689,40 euros  per vulnerar a Llei General de Comunicació Audiovisual en superar el temps màxim d’emissió d’anuncis dedicats a l’autopromoció, als missatges publicitaris i a la televenda.

Mediaset és el més afectat i el que ha fet més infraccions, per això la multa és més elevada. En concret, les infraccions van tenir lloc entre els mesos de desembre de 2018 i febrer de 2019 i es van detectar als canals amb més èxit del grup: Cuatro, Energy, Divinity i Telecinco.

Ha infringit dues lleis

La CNMC ho ha fet públic en una resolució on s'anuncia que el grup de Paolo Vasile haurà de pagar 365.301 euros per cometre infraccions en els seus principals canals. Estableix que un dels articles que ha vulnerat és el 13.2, el qual estableix que els anuncis publicitaris sobre els seus propis programes i productes no podran superar els 5 minuts per hora de rellotge. Un altre que ha infringit és el 14.1, que estableix que el temps d’emissió de missatges publicitaris i de televenda no pot superar els 12 minuts  per hora natural.

La comissió també estableix que perquè les sobreimpressions informatives sobre la programació del canal siguin excloses del comptador de missatges publicitaris, aquestes només han de contenir «el nom del programa, el dia i l’hora d’emissió», és a dir, no han d'alterar completament el contingut.

Atresmedia també ha estat multat

A Atresmedia, per altra banda, se l’ha multat per una infracció lleu i per tant la multa és menor. El grup de Silvio González haurà de pagar 3.689,40 euros pels mateixos motius. El mes de novembre de 2018, Atresmedia va incomplir el límit de 12 minuts per hora natural per l’emissió de missatges publicitaris i televenda en el seu canal de televisió Neox, enfocat a un públic més jove.

També et pot interessar...