YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Perd la seva dona i la seva filla de 19 anys per Covid-19: «No hi ha consol possible»

El doctor Julio Armas explica la història d'un home que ha perdut la seva família pel coronavirus

Un dels boxs de l'UCI de l'hospital Santa Caterina de Salt amb un pacient ingressat per coronavirus
El doctor Julio Armas explica la història d'un home que ha perdut la seva família pel coronavirus | LleidaDiari.cat

Fa més d'una dècada que Julio Armas Castro treballa com a sanitari d'urgències, un lloc on admet que «regna l'estrès, però on moltes vegades hi ha màgia». Des que va començar la terrible pandèmia del coronavirus, el seu treball diari es mou «entre els sons dels monitors, el timbre de la sala de crítics que no para de sonar i aquesta necessitat d'abraçar que s'ha quedat muda», lamenta el doctor.

En general, els doctors no expliquen casos particulars de pacients, però Julio Armas opina que «hi ha històries que ajuden a conscienciar la gent sobre la situació actual» i per això ha fet pública la colpidora història d'un home que ha perdut la seva família per la Covid-19

«Per a un home, que la seva dona i la seva filla morin el mateix dia, amb tan sols tres hores de diferència i les dues per Covid, no hi ha paraules de consol. Quan em van trucar perquè l'home necessitava un informe i ens va explicar el que havia passat, ens va caure l'ànima a terra. Les seves llàgrimes queien com lloses», confessa el doctor a Twitter.

La colpidora història d'un home que ha perdut la seva dona i la seva filla en 3 hores

«Hi ha moltes històries que dia a dia t'arriben a l'ànima, milers de famílies destrossades, de vegades per imprudències. Hi ha gent que ho està passant francament malament i les seves històries fan mal», afirma Armas.

Durant aquest any de pandèmia, el doctor Armas ha vist com la gent ha hagut de lluitar tota sola contra el virus: «Em va impactar moltíssim un home relativament jove que va arribar des d'un municipi llunyà perquè va llegir que el nostre hospital encara acceptava pacients. Feia més de deu dies que tenia símptomes, vivia sol des de feia més de vint anys. Gairebé no podia caminar i el color de la seva pell era violeta, perquè va arribar amb l'oxigen en números vermells», lamenta.

«Aparentment estava tranquil, però la seva mirada era de clara desesperació, d'algú que només es té a si mateix i està a punt de perdre-ho tot. Al cap de dues hores havíem aconseguit estabilitzar-lo, però els resultats dels exàmens apuntaven a una pneumònia bilateral per COVID molt greu. Quatre hores després ja estava sedat i connectat a un ventilador mecànic, i sense ningú que preguntés per ell. Van passar molts dies, de tant en tant m'apropava a la Unitat de Cures Intensives per saber sobre el seu estat de salut. En uns dies va deixar de respirar i va acabar perdent-se a si mateix, que era l'únic que tenia», sentencia el doctor.

El doctor Armas assegura que la Covid ens ha fet «canviar per sempre»

Julio Armas treballa a l'Hospital del Vinalopó a Elx i assumeix que les xifres actuals són pitjors que les del març passat. L'alcalde d'Elx, Carlos González, es mostra intranquil davant la pujada «alarmant» i alerta que la pressió hospitalària és «insuportable». El doctor afirma que «la velocitat de contagi és més gran, hi ha més famílies contagiades i més gent jove que ingressa amb pneumònies bilaterals». A més, confessa que ja fa diverses setmanes que dobla o triplica torns per poder cobrir a altres sanitaris amb Covid-19 o en quarantena.

«Es poden duplicar llits, respiradors i espais, però no es poden multiplicar sanitaris com pans i peixos. Són anys de menyspreu i de maltractament institucional que es reflecteix en tots els que han marxat», manifesta Armas. Així mateix, el metge considera que hauran de passar uns mesos perquè es vegin les seqüeles de la pandèmia, però conclou que «hem canviat per sempre».


Comentaris

envia el comentari