Perd la vida per Covid un nen de només 6 anys a Espanya

El menor tenia patologies prèvies, segons han informat les autoritats

Les autoritats canàries han informat durant el dilluns, 10 de maig, de la mort de dues persones per Covid-19 a les illes durant les 24 hores anteriors, com fan diàriament amb el seu informe diari d'incidència de la pandèmia. Una d'aquestes persones és un nen de només 6 anys que patia d'algunes patologies prèvies, segons han detallat, mentre que l'altra víctima és un home de 56 anys que també tenia patologies prèvies.

La Conselleria de Sanitat ha informat que en les 24 hores anteriors s'han notificat 107 nous casos de Covid-19 i, per tant, hi ha una tendència a la baixa sobre els contagis en l'arxipèlag, encara que per desgràcia cal lamentar moltes morts.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En aquest cas, cap de les dues víctimes pertanyia a grups d'edat considerats vulnerables, tot i que sí que tenien patologies prèvies que podien agreujar el cas. Aquest fet demostra que encara que molta gent estigui vacunada, hi ha gent que pot morir per coronavirus, de manera que segueix sent necessari mantenir les restriccions i mesures sanitàries més bàsiques a tot el territori.

La societat celebra la fi de l'estat d'alarma

La mort d'aquestes dues persones a Canàries, especialment la del menor, evidencien que encara queda un llarg recorregut. El president, Pedro Sánchez, ha anunciat que Espanya està a 100 dies d'aconseguir arribar a la immunitat de grup, aquest 70% de gent immunitzada que, en teoria, començarà a garantir que la pandèmia va a menys.

És a dir, queden poc més de tres mesos per tenir una majoria de població immunitzada i, per tant, poder protegir a aquelles persones que, per uns motius o altres, no estan vacunades. En el cas de persones que pateixin patologies i que no puguin posar-se la vacuna, seguiran sent vulnerables al virus.

Amb tot això, amb la fi de l'estat d'alarma, molta gent ha sortit als carrers per celebrar-ho amb festes massives, oblidant-se que el virus segueix circulant entre la població, amb diversos milers de casos diaris notificats al nostre país.

Les autoritats han alertat que, en part, comprenen l'eufòria desfermada després de sis mesos de tancament nocturn i de mobilitat molt reduïda, però segueixen cridant a la responsabilitat individual i col·lectiva per evitar un augment de casos.

Fernando Simón ha parlat sobre un possible repunt de contagis, ja que el que hem viscut durant el mes d'abril ha aconseguit controlar-se a temps i la incidència no va arribar a disparar-se, com sí que va passar amb les altres onades.


Comentaris

envia el comentari