Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'actriu Amii Lowndes

Perd la vida sobtadament l'actriu de 29 anys Amii Lowndes

Malauradament s'ha trobat el cos sense vida de l'actriu després d'haver patit dos atacs epilèptics

L'actriu Amii Lowndes ha mort aquest diumenge, 4 d'abril, als 29 anys. Segons han informat mitjans internacionals, Amii Lowndes, que era coneguda per la seva participació a 'Doctor Who', ha estat trobada sense vida al pati de la casa dels seus pares després d'haver patit dos atacs epilèptics.

El metge va atribuir els atacs a un problema cardíac

Amii Lowndes va patir el seu primer atac epilèptic l'any 2018 i fins al 2020 no en va patir un altre. Després d'aquest segon atac epilèptic, l'actriu va decidir posar-se en mans d'un neuròleg, el qual va atribuir els col·lapses a un problema cardíac. Així doncs, l'actriu no va seguir cap tractament.D'aquesta manera, aquest diumenge, 4 d'abril, l'actriu ha patit un nou atac i ha acabat morint al jardí de casa dels seus pares a Bristol, Anglaterra. «Amii va patir la seva primera convulsió l'any 2018, però no vam saber què era SUDEP fins després de la seva mort», ha explicat la seva mare al 'Daily Mail'.

El cas de Lowndes, un exemple per a altres famílies

Ara la seva família desitja que el cas de l'actriu serveixi per ajudar altres persones que pateixen la mateixa malaltia. «Mai ens va passar pel cap perdre a la nostra filla. Estem molt dolguts. A Amii li encantava la diversió, estava plena de vida i tenia moltes idees. Sentim molt la seva pèrdua», ha assenyalat la mare de l'actriu.

«Hauríem volgut que se'ns donés l'oportunitat de saber que aquests atacs podien ser letals, com ho és un atac de cor. Res ens tornarà a Amii, però si podem salvar una família que està passant pel mateix, haurà valgut la pena».

Si l'actriu hagués estat diagnosticada d'epilèpsia, probablement es podria haver previngut la SUDEP amb un tractament farmacològic o fins i tot amb una cirurgia, encara que tal com sostenen algunes fonts mèdiques consultades per 'Mirror', «el tràgic desenllaç no es podria haver evitat» i malgrat estar sota tractament «hi ha risc de mort».

Tanmateix, la seva família ha decidit col·laborar amb l'organització benèfica SUDEP Action per ajudar a les  600.000 persones que pateixen la malaltia al Regne Unit i que, majoritàriament, desconeixen que la causa és l'epilèpsia.

Homenatge de la Reial Acadèmia d'Art Dramàtic del Regne Unit

Amii Lowndes no era una actriu molt reconeguda i encara no havia tingut l'oportunitat de rebre papers molt rellevants, però sí que tenia un prometedor futur en el món de l'actuació. La jove de 29 anys va participar en sèries molt conegudes com 'Doctor Who', 'The Crown' o 'Skins', però principalment va dedicar-se al teatre. 

Amii Lowndes formava part de la Reial Acadèmia d'Art Dramàtic (RADA), una de les institucions més prestigioses del Regne Unit. Ara, els seus companys, que l'han descrit com «un raig de sol», volen col·locar plaques en els seients de teatre per retre-li homenatge. 

[predef]catalunya-diari-625[/predef]