L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb mascareta mirant a l'esquerra molt seriosa

Colau hi torna sobre el confinament metropolità: «És de sentit comú»

L'alcaldessa de Barcelona qualifica d'«incoherent» el confinament comarcal en el cas de la capital catalana

A Ada Colau se li ha girat feina. A banda de la gestió del dia a dia a la capital de Catalunya, l'alcaldessa de Barcelona s'ha trobat amb un nou cavall de batalla: el confinament comarcal. Aquest dimecres, el Govern anunciava el retorn d'aquesta mesura restrictiva després d'un augment dels ingressos hospitalaris relacionats amb el coronavirus. La mesura s'aplicarà a partir del divendres, però Colau intentarà que es modifiqui abans que entri en vigor.

Com ja va succeir en l'anterior confinament comarcal, l'alcaldessa de Barcelona va mostrar el seu malestar poc després de l'anunci dels consellers Vergés i Sàmper. Aquest dijous hi ha tornat. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Colau ha reiterat la seva oposició a aquesta mesura, ja que, segons defensa, va en contra dels objectius que persegueix aquesta mesura. Per la batlle barcelonina, és de «sentit comú» que, en el cas de l'àrea de Barcelona, el confinament sigui metropolità.

Segons defensa Colau, ha quedat demostrat que el confinament comarcal no només «no funciona», sinó que, a més, «provoca l'efecte contrari». I és que, tal com ha alertat, aquesta mesura genera una situació de «risc sanitari» perquè la manca d'espai físic per a tots els ciutadans acaba provocant aglomeracions a alguns punts de la ciutat, com ara Collserola.  

De totes maneres, Ada Colau ha afirmat que no vol entrar en «polèmiques» perquè, en aquest escenari serà més complicat aconseguir el canvi de confinament per la capital catalana. «No pot ser que per evitar polèmiques internes no es faci una mesura coherent amb l'objectiu que es persegueix», criticava l'alcaldessa als micròfons de Catalunya Ràdio. És per això que no ha volgut aprofundir més en la crítica, tot reivindicant que la seva és una petició relacionada amb la sanitat i no amb la política. Tot i això, també ha admès no vol entrar en polèmiques perquè a la Generalitat «hi ha diferents ànimes, diferents posicionaments i diferents consideracions».

Consens amb les altres poblacions metropolitanes

Des de la Generalitat no descarten cap possibilitat a hores d'ara, però qualsevol canvi d'aquestes característiques ha de comptar amb un consens o una majoria àmplia entre el si de l'àrea metropolitana de Barcelona (AMB). En aquest sentit, Ada Colau ha afegit que «en general», la resta de municipis de l'AMB també hi estan d'acord i que, sobre la possibilitat que alguna d'aquestes poblacions no hi estigui d'acord, sempre es pot plantejar «un altre límit». Això sí, ha reclamat que sigui quin sigui el límit final, aquest ha de ser «clar» i «que la gent conegui» fàcilment.