Fernando Simón en la roda de premsa sobre les novetats del coronavirus a Espanya el 16 de maig del 2020

La pèrdua que va patir Fernando Simón molt abans del coronavirus i sempre recordarà

Va patir una gran pèrdua quan era petit

A causa del coronavirusFernando Simón s'ha convertit en un rostre conegut per a molts, ja que és l'encarregat d'actualitzar cada dia l'última hora sobre l'estat de la pandèmia a Espanya. És per això que després d'escoltar-lo diàriament durant aquests últims mesos, no és d'estranyar que vulguem saber més sobre la seva vida.

El saragossà de 56 anys, que és epidemiòleg i director del Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries, segueix la tradició familiar: dedicar-se al món sanitari.  El seu avi Antonio Simón era veterinari i el seu pare, també Antonio Simón, era un reconegut psiquiatre especialitzat en el tractament de la depressió.

Tots tres germans vinculats al món sanitari

No és d'estranyar que tenint aquesta tradició familiar es veiés atret per la medicina tot i que la pèrdua que ell i els seus cinc germans van patir de petits també el podria haver influenciat a prendre aquesta decisió. La seva mare va morir  a causa d'un càncer, segons recull 'El Español'.

Així doncs, no sorprèn que quatre dels sis germans, Fernando, Juan Antonio, Javier i Marcos, acabessin vinculats al món sanitari. Concretament a la medicina, veterinària i farmàcia. D'altra banda, les dues germanes, Maria Victòria i Lourdes, van triar altres camins, la primera és empresària i la segona professora d'Educació Física.

Els seus germans però no són els únics familiars que es dediquen a la medicina, ja que Fernando Simón està casat amb Maria Romay-Barja una científica especialitzada en malalties tropicals. María treballa com a community manager de la Xarxa d'Investigació Cooperativa en Malalties Tropicals (RICET) a l'Institut de Salut Carlos III. Tots dos tenen tres fills en comú d'entre 10 i 22 anys.