El coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, durant el Consell Nacional telemàtic del 7 de novembre de 2020

Pere Aragonès confirma finalment que vol ser el candidat d'ERC a les eleccions del 14-F

El vicepresident assumeix que li arriba el torn abans d'hora perquè els vertaders candidats es troben a presó

El coordinador general d'ERC, Pere Aragonès, ha confirmat que aspira a ser el candidat dels republicans a les eleccions previstes pel 14-F: «Em poso al servei d'Esquerra Republicana per ser candidat a la presidència de la Generalitat», ha explicat en una carta a l' 'Ara', aquest dissabte.

El també vicepresident de la Generalitat amb funcions de president diu que assumeix que li arriba el torn abans d'hora, i que fa el pas perquè «els que haurien de ser-hi, l'Oriol Junqueras i la Marta Rovira, no ho poden fer a causa de la repressió».

ERC ha celebrat avui un Consell Nacional per donar el tret de sortida a l'elaboració de les llistes electorals. Aragonès s'haurà de presentar ara a unes primàries internes que l'han de confirmar com a candidat.

Els republicans escolliran per primàries els candidats de les demarcacions

Aquest dissabte el partit republicà també anunciava que  escollirà per primàries tots els candidats de les demarcacions i no només el cap de llista per Barcelona. Així ho estableix el reglament intern que ha aprovat el Consell Nacional d'aquest dissabte. El nou reglament també incorpora la delegació de vot, un mecanisme dirigit especialment a les persones «represaliades», però també aquelles persones que disposin d’un permís de maternitat.

Els candidats o candidates a les quatre demarcacions podran recollir avals per participar de les primàries del 8 al 18 de novembre. La llista definitiva es configurarà a través dels congressos comarcals a finals de novembre i serà ratificada al pròxim Consell Nacional previst per al 12 de desembre.

La principal diferència del nou procediment respecte als anteriors és l’elecció dels candidats via primàries. De cara a les pròximes eleccions, els republicans escolliran per primàries els caps de llista de les diferents demarcacions. Així, no només escolliran el candidat o candidata per Barcelona, que sempre és el presidenciable, sinó també el de Girona, Lleida i Tarragona.