Pere Aragonès, durant una intervenvció al Parlament de Catalunya, 08/07/2020

Aragonès replica Puigdemont per les seves declaracions sobre la negociació independentista

El vicepresident assenyala que la negociació i el diàleg han de ser igual d'intel·ligents que la confrontació

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha replicat Carles Puigdemont i assenyala que la negociació i el diàleg han de ser igual d'intel·ligents que la confrontació. Aragonès reclama una «estratègia compartida» entre les diferents forces independentistes i reivindica «el potencial extraordinari» que té el sobiranisme a Catalunya.

«Confrontació, diàleg i mobilització en tots els àmbits han de fer-se amb intel·ligència», concreta. Amb relació a la data de les eleccions, Aragonès ha tornat a reclamar que sigui el president Torra qui fixi el dia i no pas el jutge Marchena. «Aquesta és l'opinió d'Esquerra Republicana i és el que li he traslladat al president en privat. Espero que ho tingui en compte», ha remarcat.

Les paraules de Puigdemont

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont afirmava ahir que no confia en la voluntat negociadora de l'estat espanyol sobre el procés independentista. «Som conscients que de l'estat espanyol mai en sortirà una plataforma negociadora», va assegurar el també eurodiputat en una conferència a Prada (Catalunya del Nord).

Per aquest motiu, Puigdemont creu que «l'única via» per a la república catalana és «la confrontació intel·ligent» amb l'Estat. Segons l'expresident, aquesta confrontació ha d'anar acompanyada d'una estratègia acordada entre les formacions sobiranistes. A més, l'expresident va apuntar cap al Consell de la República com «el marc per fer possible l'aliança» entre formacions.