Àngels Barceló, a punt de quedar-se sense feina

Tant la periodista catalana com Pepa Bueno podrien tenir els dies comptats a la Cadena Ser

Àngels Barceló en una imatge d'arxiu
Àngels Barceló, a punt de quedar-se sense feina | cedida

Ângels Barceló està a punt de rebre una molt mala notícia. O com a mínim, així ho assegura el diari 'El Español', que creu que tant la periodista catalana com Pepa Bueno podrien tenir els dies comptats a la Cadena Ser, on actualment treballen. 

Segons el citat mitjà, el grup Prisa, propietari de Cadena Ser, està allunyant-se de mica en mica d'una posició ideològica més d'esquerres i s'apropa a posicions més conservadores, motiu pel qual les dues periodistes, que són més properes al progressisme, podrien no tenir cabuda dins el nou organigrama de la cadena de ràdio. 

La nova Prisa que va néixer la setmana passada, després que Javier Monzón aconseguís mantenir-se com a president no executiu de la companyia, i de prometre que separarà Santillana dels mitjans Ser i 'El País', serà una empresa més conservadora.

I aquesta nova cara ideològica, Àngels Barceló, que actualment presenta el seu magazín matinal d'actualitat, 'Hoy por hoy', no encaixa en aquesta nova línia editorial i podria perdre aquesta posició, i qui sap si acabar fora del grup en què treballa des del 2005. 

Prisa comença a reorganitzar 'El País' i la Ser

De fet, Monzón ja ha començat a prendre decisions en aquest sentit. Fa unes setmanes va substituir la directora d''El País', Soledad Gallego, per un directiu d'un perfil molt més conservador, Javier Moreno, que ja va ocupar aquest càrrec entre el 2006 i el 2014, l'època en què 'El País' va ser més proper al sector més tradicional del PSOE, el PP i Ciutadans. 

Ara li podria seguir la Cadena Ser, que compta amb Daniel Gavela com a director general des del febrer del 2018, acompanyat de Daniel Anido com a director d'informatius. Tots dos podrien ser els pròxims en caure de l'organigrama de l'empresa si es confirma la deriva més conservadora de Prisa.

Àngels Barceló i Pepa Bueno són dos pesos pesants que compten amb la confiança dels dos directius, però probablement no ho faran amb els nous noms que arribin als alts càrrecs de la Ser.

Malgrat que Barceló s'ha mostrat crítica amb partits de tot el ventall polític actual, criticant els independentistes, Podem i el PSOE, també ha carregat contra el PP o Ciutadans, un fet que li podria portar problemes davant la nova ordre de ser prudents amb els partits conservadors. 

A tot això s'hi suma el fet que Àngels Barceló no ha aconseguit millorar les dades d'audiència que aconseguia Pepa Bueno al seu programa. Ben al contrari, la competència s'apropa i el programa de Carlos Herrera a la COPE està a només una distància de 400.000 oients. Quan va començar l'aventura en aquest programa, la diferència era d'1 milió d'oients.


Comentaris

envia el comentari