Una periodista de TV3 xoca amb un vigilant pel català: «No t'entenc»

Des del Departament asseguren que ja estan estudiant el cas

TV3
Des del Departament asseguren que ja estan estudiant el cas | ACN

El passat dijous 27 d'agost, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, concedia una roda de premsa per a avançar les últimes novetats i dades del coronavirus a Catalunya. A aquesta hi van acudir diversos periodistes, d'entre les quals es trobava Mireia Prats, reportera de TV3, la qual ha volgut denunciar el tracte que va rebre a l'entrada del Departament de Salut

Segons ha explicat la reportera a través del seu perfil personal de Twitter, i ha publicat posteriorment el mitjà digital 'El Nacional', Prats s'ha topat amb un agent de seguretat del Departament que no l'ha tractada del tot bé. Tal com relata la periodista, es va presentar a l'agent per poder accedir a la roda de premsa: «Hola, som un equip de TV3 que venim a cobrir la roda de premsa». Tot i això, la resposta no va ser l'esperada i va sorprendre la treballadora. 

«'¡Dímelo en castellano, que no te entiendo!'»

«'¡Dímelo en castellano, que no te entiendo!'», li responia l'agent. A més, la reportera remarcava que aquest 'malentès' s'ha repetit fins a tres vegades, en el qual l'home li ha demanat que parlés en castellà, ja que no entenia el català. 

La periodista ha seguit la seva denúncia a través de Twitter amb el següent missatge dirigit a la Plataforma per la Llengua, la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat i la mateixa Alba Vergés: «Teniu feina a fer amb un agent de seguretat del Departament de Salut». 

Davant d'aquest succés, han estat moltes les reaccions que hi ha hagut al respecte. Les primeres que s'han donat han estat per part del mateix Departament de Cultura, encarregat de la Política Lingüística. «Gràcies per la menció. Treballem amb el Departament de Salut per resoldre aquesta qüestió que planteges», han respost a Mireia Prats, insinuant que ja estan investigant els fets. D'altra banda, molts usuaris no han criticat el fet que el treballador no sàpiga parlar el català, sinó que no respecti la llengua.


Comentaris

envia el comentari