Bona part de l'oposició a Bartomeu s'uneix a la moció de censura presentada per Jordi Farré

El precandidats Víctor Font, Jordi Farré i Lluís Fernández Alà i vuit grups de l'entorn blaugrana s'alien per fer fora l'actual junta directiva

Josep Maria Bartomeu en una compareixença amb diverses banderes darrere
Josep Maria Bartomeu haurà de fer front a la moció de censura que ha unit bona part de l'oposició. | FC Barcelona

Tres precandidats per a les pròximes eleccions del FC Barcelona (Víctor Font, Jordi Farré i Lluís Fernández-Alà) i vuit grups de l'entorn blaugrana han fet pública aquest divendres la seva aliança per impulsar conjuntament la moció de censura presentada per Farré dimecres passat. A més, han demanat «la dimissió immediata de tota la junta directiva» de Josep Maria Bartomeu i han fet una «crida pública perquè tots els socis del club es bolquin en la moció», que ha obert una pàgina web per recollir suports.

Segons Marc Duch, president de Manifest Blaugrana i un dels portaveus de la moció de censura, l'objectiu «és construir una moció transversal en la qual tothom serà benvingut». De moment, però, hi ha dos precandidats que no han contestat a l'oferiment, Joan Laporta i Agustí Benedito, que considera inoportuna la moció ara mateix. Juntament amb Manifest Blaugrana, els altres grups que formen part de la moció de censura són Cor Blaugrana, Dignitat Blaugrana, Compromissaris FCB, El Senyor Ramon, Seguiment FCB, La Resistència del Palau i #Noiestwitterbarça.

El hàndicap del coronavirus per recollir les signatures necessàries

«El context generat pel coronavirus és un hàndicap important per a recollir les signatures, però en els pròxims dies presentarem diverses propostes al club perquè el soci tingui totes les facilitats possibles», ha informat Duch. «Això segurament suposarà modificar algun dels procediments habituals per a dur a terme una moció», ha afegit.

El club blaugrana compta amb cinc dies hàbils des de dimecres passat per a donar el vistiplau a la sol·licitud de Farré i, quan aquesta arribi, l'endemà els impulsors ja podrien anar a buscar les paperetes. A partir de llavors comptaran amb 14 dies hàbils (l'any 2018 l'Assemblea de Compromissaris v aprovar que els dissabtes fossin dies hàbils) per a recollir com a mínim les signatures del 15% del cens electoral del club, el que suposa unes 16.500, perquè la moció pugui tirar cap endavant.

En el cas que els impulsors superessin aquest 15% requerit, el club hauria de celebrar un referèndum que tan sols comportaria la destitució de l'actual junta directiva si així ho volguessin, almenys, el 66,6% dels votants. Si tirés endavant, la junta directiva seria destituïda i es convocarien eleccions a la presidència del club.


Comentaris

envia el comentari