Les perruqueries no se'n surten: Petició desesperada en plena pandèmia

El sector de les perruqueries i estètica durà a terme una nova acció de protesta el pròxim 26 d'abril a Madrid

L'activitat en el sector de la perruqueria i estètica va caure un 37,8% en el primer trimestre d'enguany, el que suposa una pèrdua de facturació de 378 milions d'euros i 7,99 serveis al dia (-38,2%), com a conseqüència de l'impacte de la crisi sanitària de la Covid-19, segons l'Aliança Empresarial per la baixada de l'IVA a la perruqueria i estètica.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Envers aquesta situació, el sector de les perruqueries i estètica durà a terme una nova acció de protesta el pròxim 26 d'abril a Madrid que finalitzarà en la seu del partit socialista al carrer de Ferraz, emmarcada en la campanya de les pròximes eleccions a la Comunitat.

L'Aliança Empresarial per la baixada de l'IVA a la perruqueria i estètica ha presentat les dades del cinquè estudi d'impacte econòmic de la crisi de la Covid-19 en el sector de la imatge personal, que ha inclòs una bateria de preguntes sobre la situació actual del debat polític després de l'aprovació de les últimes proposicions no de Llei en el Congrés i al Senat a favor de la baixada de l'IVA.

En el context de les negociacions polítiques actuals que manté el sector, el 18,47% de les pimes de perruqueria i estètica considera que la reducció de l'IVA s'aconseguirà en els pròxims sis mesos, el 12,51% pensa que durant l'any vinent, el 12,87% durant la present legislatura, i un 10,97% considera que serà en la pròxima legislatura quan s'aconsegueixi a recuperar l'IVA reduït.

Una caiguda superior al 35%

Segons les dades d'un estudi del 'Impacte de la IV onada del Covid-19' amb data del passat gener, els salons catalans d'estètica en 2021 tindran una caiguda del 35,7% de la facturació comparant-la amb la de 2019. D'altra banda, el 40,27% dels salons de perruqueria i estètica de Catalunya creu que no podrà sobreviure més de tres mesos sense suport i ajudes «si es continua mantenint la complicadíssima situació actual».

A més, el sector recorda que té més de 8.600 salons de perruqueria i estètica a Catalunya, el territori de la qual concentra el 18% de l'activitat del conjunt de l'Estat.


Comentaris

envia el comentari