Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Perruqueria amb tres cadires, en arxiu

Les perruqueries obriran aquest dilluns amb cita prèvia, ús obligatori de màscares i sense revistes

Algunes no garanteixen la seva obertura per a extremar la preparació dels seus espais
Perruqueria amb tres cadires, en arxiu
Les perruqueries reobriran avui extremant mesures | EP

Les perruqueries i els salons de bellesa obriran aquest dilluns, 4 de maig, amb devessall de peticions de cites, realitzades de manera prèvia, ús obligatori de màscares, tovalloles d'un sol ús, sense revistes ni premsa i amb una  distància de seguretat  entre persones de dos metres, encara que algunes no garanteixen la seva obertura per a extremar la preparació dels seus espais.

A aquestes mesures se sumen altres com la rentada freqüent de mans, l'ús de guants quan escaigui o la introducció d'abrics, bosses i pertinences personals dels clients en bosses hermètiques individuals que es lliuraran a la sortida.

Abans de l'obertura  d'aquest sector, que ha pogut oferir el servei a domicili des que es va decretar l'estat d'alarma el passat 14 de març, el president de  Marco Aldany i portaveu de l'Aliança d'Empresaris de Perruqueria d'Espanya, Alejandro Fernández, va sol·licitar al govern aclariments «immediats» principalment sobre la gestió dels aforaments. Fernández va explicar que és una  contradicció obrir aquest dilluns  sense aforament i amb cita prèvia i, posteriorment, l'11 de maig, amb un aforament limitat al 30%.

Les perruqueries es troben a la primera fare

El sector de les perruqueries s'incorpora a la primera fase de la desescalada de l'activitat comercial amb els protocols higienicosanitaris que obligatòriament per llei ha d'aplicar en els seus establiments.

En concret, segons ha explicat Fernández, en les perruqueries Marco Aldany, unes 300 a Espanya, s'establiran torns per als perruquers, que exerciran el seu treball amb  màscares i guants, al mateix temps que es prendrà la temperatura als clients amb termòmetres làser i s'utilitzarà material d'un sol ús, entre altres mesures.

Altres perruqueries com Llongueras, Jean Louis David, Franck Provost i The Barber Company, del grup Provalliance obriran les seves portes també el 4 de maig i, amb la finalitat d'assegurar la protecció dels seus empleats i dels seus clients, han preparat un protocol higienicosanitari «molt exhaustiu i totalment fiable».

Per part seva, les associacions  majoritàries de fabricants  de productes professionals de perruqueria i principals representants dels salons de perruqueria a Espanya, han traslladat al govern que no poden garantir l'obertura de tots els salons aquest dilluns, ja que és possible que precisin d'alguns dies per a extremar la seva preparació i prioritzar en la seguretat dels ciutadans.

D'aquesta forma, Stanpa, Conepe, Anepe, Perruquers Units de Madrid, Cooperativa Perruquers València, Intercoiffure España, Q Hair, Barberies amb Encant, Club Fígaro, Salon Look i Modumb han mostrat la seva disposició a l'Executiu de Pedro Sánchez per a abordar la reobertura basada en una atenció individualitzada i la disponibilitat d'assumir l'atenció de la població des d'aquesta fase 0 d'aquesta transició.

D'altra banda, l'Associació Nacional de Perfumeria i Cosmètica (Stanpa) al costat d'aquestes organitzacions han elaborat una 'Guia de Recomanacions' de referència bàsica de cara a la recuperació de l'activitat de les perruqueries. Aquesta guia recomana a totes les àrees han d'estar senyalitzades i es respectarà la distància mínima  a través de marques en el sòl o barreres, a més es restringirà el nombre de clients dependents de la grandària del saló i la imposició de la flexibilitat horària per a donar servei a la població de manera escalonada i, garantir així, les normes de seguretat.

El  material de protecció  d'un sol ús individual se situarà en contenidors específics i s'eliminaran els dispensadors d'aigua en substitució per ampolles d'aigua individuals o gots d'un sol ús. Se substituiran tovalloles habituals per tovalloles d'un sol ús i en el cobrament del servei es fomentarà l'ús de mitjans electrònics.

La guia apunta a més al fet que les zones de joc infantil  han de quedar clausurades, mentre que el nombre de clients ha de guiar-se per la grandària del saló i les condicions del local. Si no es pot mantenir la distància mínima, s'ha de reduir el nombre de persones ateses al mateix temps.