Els treballadors de Nissan inicien una vaga indefinida pel futur incert de les plantes de Barcelona

Els sindicats i la companyia japonesa es van reunir la setmana passada, però no van arribar a cap tipus d'entesa

Cadena de muntatge de la furgoneta elèctrica de Nissan a la planta de Zona Franca.
Els treballadors de Nissan han iniciat una vaga indefinida aquest dilluns. | ACN

El comitè d'empresa de Nissan ha iniciat aquest dilluns una vaga indefinida en tots els centres de treball de la província de Barcelona després de no haver-se aconseguit un acord amb la companyia en la reunió de mediació d'aquesta setmana, segons han informat fonts sindicals a Europa Press. Així, la vaga comença quan la companyia preveia posar en marxa la planta amb l'inici de la producció en la línia 2 per a complir amb les comandes de la pick-up de Mercedes-Benz.

L'aturada dels treballadors coincideix amb la posada en marxa parcial de la producció a la planta de Barcelona, detinguda per la crisi del coronavirus, i s'ha convocat per protestar per la falta d'un pla industrial per als centres en vaga. La representació dels treballadors planteja aquesta vaga «com a resposta a la falta de concreció sobre el futur a curt i mitjà termini» de l'empresa, segons va manifestar el sindicat UGT aquesta mateixa setmana.

El futur de les plantes de producció de Barcelona

En declaracions a Europa Press aquest diumenge, fonts de l'empresa van lamentar no haver arribat a un acord en la reunió de mediació, i van reiterar que el futur de les plantes que Nissan té a Barcelona es coneixerà abans de l'estiu.

Fins llavors, l'empresa japonesa defensa reprendre l'activitat productiva de manera gradual des d'aquest dilluns, a les sis del matí, quan estava previst que s'iniciés la producció en la línia 2 per tal de complir amb les comandes de la pick-up de Mercedes-Benz.


Comentaris

envia el comentari