Parla la persona que es va fotografiar amb el cos de Maradona «Em diuen que em mat****»

L'home ha aprofitat per demanar perdó a tota la Nació i assegurar que ell no té cap culpa de què es fes la fotografia

Diego Armando Maradona durant un partit de l'equip que entrena, el Gimnasia y Esgrima de la Plata
Diego Armando Maradona va morir abans-d'ahir, 25 de novembre | EFE

La defunció de Diego Armando Maradona està generant tota mena de notícies que van més enllà de la pèrdua de tot un déu a l'Argentina, malgrat la seva clara faceta fosca, i que és sens dubte un dels millors jugadors que han trepitjat una pista de futbol en tota la història. 

Una de les més comentades és sens dubte que s'ha obert la veda per a intentar demostrar si va haver-hi alguna imprudència i si es podria haver evitat la mort de l'astre argentí. Això és el que defensa el seu representant i gran amic Matías Morla. La justícia ja està investigant-ho i segurament una autòpsia podria donar llum a aquest assumpte. 

Un altre gran tema molt comentat en les últimes hores és sens dubte la imatge que es van prendre els treballadors de la funerària amb el cos del futbolista. Aquesta imatge va generar una allau de crítiques cap els protagonistes des que es va fer pública. La majoria de mitjans van decidir no publicar-la, almenys amb el cos de Maradona, per una simple qüestió de respecte al mort i els seus més afins que ploren la seva mort al costat de milions i milions d'argentins. 

Alguns dels protagonistes d'aquesta lamentable imatge ja han estat acomiadats de la funerària, com Diego Molina. El mateix Morla assegura que faran tot el possible per localitzar-lo i fer que ho pagui. Aquest ha rebut ja nombroses amenaces, però no ha estat l'únic: així ho reconeixia un altre dels protagonistes, Claudio Fernández. 

Diu sentir por pel que li pugui passar

I és que és normal que ara mateix sigui una de les persones més odiades al seu país. La mort de Maradona no ha estat la mort d'un argentí més. Només cal veure el més d'un milió de persones que es van voler acomiadar d'ell en la seva vetlla a la Casa Rosada, la seu presidencial del país. 

Va haver-hi multitudinàries cues, disturbis i enfrontaments amb la policia i imatges d'una gran aglomeració durant una pandèmia com la que vivim actualment. Per això molts argentins tenen un empipament monumental amb tots els protagonistes de les imatges al costat del futbolista i que la seguretat d'aquests corre ara perill. 

Claudio Fernández reconeix que ha «rebut amenaces» sobretot per què és una persona de barri. «Em coneixen», explicava amb un cert temor a l'emissora local Ràdio 10. Tem per la seva integritat física, «em diuen que em mataran» o dels seus objectes personals, «que em trencaran la camioneta» i també té por per la seva família. I és que confirma que també els seus fills han rebut amenaces. 

Demana disculpes pel que ha fet

Ha reconegut que el que van fer no va estar bé i ha volgut demanar «respecte i perdó a tots». Assegura que ha rebut anomenades de molts mitjans i que sap que «molta gent s'ha ofès, sé que ho han pres malament». 

Però, segons la seva versió, ell no té la culpa de què li fessin aquesta fotografia. Explica que estava preparant el cos del jugador per a portar-lo en el cotxe fúnebre quan «em diuen 'flaco' i el meu fill, com tot pibe, va aixecar el polze i van treure la foto».

Per aquest motiu explica que ell no va tenir la culpa que aquesta foto es realitzés i que molt menys es fes pública en les xarxes socials. «Aquesta foto no va ser treta del meu telèfon, la van treure d'un altre, això és el pitjor de tot. Mai vaig pensar que l'anaven a pujar», assegurava sobre aquest assumpte.


Comentaris

envia el comentari