Imatge arxiu Jordi Pesarrodona

Jordi Pesarrodona deixa tots els càrrecs d'ERC i es mostra crític amb el partit

El regidor de Sant Joan de Vilatorrada afirma que el suport «sense condicions» a Sánchez allunya a la formació republicana del full de ruta del darrer congrés

El regidor de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona, ha anunciat que abandona els càrrecs que té actualment amb ERC. El regidor i pallasso ho fa, explica, per poder sentir-se lliure de dir la seva,  malgrat que també reconeix que mai li han «restringit les opinions». Pesarrodona, però, no estripa el carnet i mantindrà la militància. 

La decisió ve motivada, ha explicat a l'ACN, d'una banda perquè creu que el suport «sense condicions» de la formació republicana a Sánchez s'allunya del full de ruta del darrer congrés on s'apel·lava a no renunciar a la unilateralitat. Per altra, perquè l'ajuntament on és regidor s'ha negat a penjar l'estelada. Pesarrodona ja ho ha comunicat a ERC Bages.

Es va fer conegut per una imatge seva amb un nas de pallasso al costat d'agents de la Guàrdia Civil
Es va fer conegut per una imatge seva amb un nas de pallasso al costat d'agents de la Guàrdia Civil | Cedida

 

«Sembla que s'està escoltant menys a la militància i tirant més pel dret»

Pesarrodona explica que es troba dins d'un moviment «crític» que dóna suport al fet que se segueixi la ponència que ERC va aprovar al darrer Congrés de no renunciar a la unilateralitat i mantenir el full de ruta de l'1-O. El suport «sense condicions a Sánchez» de la seva formació li fa veure que  s'hi està renunciant, el que a parer seu «sembla que s'està escoltant menys a la militància  i tirant més pel dret». També assegura que, amb tot el que ha viscut, ha sentit l'escalf de la gent però potser no de «persones rellevants».

L'altre fet que l'ha dut a prendre la decisió és la situació que viu a Sant Joan de Vilatorrada, on actualment governa Alternativa per Sant Joan. Malgrat que, diu, es van vendre com «independents», s'han negat a posar el llaç groc a la façana del consistori en un municipi que va patir «dos cops forts l'1-O» i on hi ha la presó on són els líders independentistes empresonats. «Ara, una de les primeres coses que faré serà posar-lo simbòlicament», diu.

Pesarrodona assegura que pren la decisió per poder «sentir-se lliure», tot i que reconeix que mai li han restringit les opinions «però  si ets càrrec, t'autocensures». Segons ell, Catalunya hauria d'anar a l'una per aconseguir la república catalana. I, citant a Albano Dante Fachín, creu que cal una llista unitària amb dos únics punts: amnistia per presos i exiliats, i un referèndum vinculant amb l'estat espanyol.

Acusat de desobediència greu

Jordi Pesarrodona està  acusat de desobediència greu després d'haver-se posat amb un nas de pallasso al costat d'un guàrdia civil.  Amb les diligències encara obertes, el santjoanenc ha anunciat que deixa tots els càrrecs polítics que té actualment sota les sigles d'ERC: el de regidor a Sant Joan de Vilatorrada, conseller al Consell Comarcal i el càrrec a la Permanent comarcal d'ERC. Ja ho ha comunicat a ERC Bages i volia esperar al 3 d'octubre, «data emblemàtica» diu, per a fer-ho. Els successos dels darrers dies, però, l'han dut a avançar-ho a aquest dissabte.

També et pot interessar...