Alerten sobre una nova droga sintètica molt popular entre els joves

Els casos han augmentat a València

Drogas
La meitat dels atesos són adolescents i joves, d’entre 15 i 18 anys| Catalunya Diari

Una nova droga s’ha estès entre els menors i joves, segons han advertit els experts. Aquesta és una droga sintètica coneguda com ‘El pescao’ que crea addicció entre els seus consumidors en molt poc temps. Entre altes símptomes, pot provocar taquicàrdies, brots psicòtics i al·lucinacions i el nombre de persones ateses ha anat en augment en els darreres mesos.

Els consumidors són extremadament joves

Segons ha explicat la psicòloga del Projecte Home, María Amor Fernández, aquesta nova droga sintètica «té una pujada molt ràpida, un efecte molt potent i una baixada també molt ràpida, per tant, la necessitat de consumir s'incrementa».

Aquesta droga ha arribat als carrers dels Estats Units i aquí a Espanya els casos s’han vist incrementats, sobretot, a València. Cal destacar que la meitat d’adolescents i joves atesos són menors, d’entre quinze i divuit anys, i als consumidors els atrau ‘El pescao’ perquè és barata i potent, però els tests antidroga no la detecten.

En aquest sentit, els experts han recomanat que es vigilin els joves per intentar detectar qualsevol mena de conducta sospitosa i també han demanat que s’extremin les precaucions perquè aquesta nova droga sintètica no acabi convertint-se en un problema greu de salut pública.

També et pot interessar... 


Comentaris

envia el comentari