La preocupació per l'economia es fa cada cop més palesa entre els particulars, però també entre els experts. Així ho confirmen economistes com Santiago Niño Becerra, que ha compartit una preocupant publicació via X (abans Twitter).
L'expert ha volgut mostrar les impressions sobre el mercat del lloguer. Fent servir dades actuals i passades, l'expert ha explicat la raó de la bretxa que hi ha entre els salaris i els lloguers al nostre país.
Niño Becerra parla de la bretxa entre salaris i lloguer
Santiago Niño Becerra ha començat aportant dades de l'any 2014. Fa deu anys, el salari mitjà espanyol se situava als 26.191 euros anuals. El lloguer, per part seva, era de 6,91 euros per metre quadrat mensuals.
Aquests números els ha utilitzat per alertar de l'increïble increment que han patit els preus dels lloguers respecte al 2023. En el seu missatge, Niño Becerra apunta que: “El lloguer mitjà ha augmentat un 46,1%. Al·lucinant, oi?”.
La raó de l'increment increïble del preu de l'habitatge que tant preocupa els joves
Una de les grans preguntes que molts es fan actualment, tant els interessats a comprar un habitatge com a llogar-lo, és per què el preu ha pujat tant aquests anys.
És una cosa que preocupa especialment els joves. Els que comencen a treballar no es poden ni plantejar independitzar-se pels elevats preus dels lloguers. Molts no ho poden fer ni després d'anys treballant.
De nou, Santiago Niño Becerra ha fet servir el seu text per respondre aquest dubte. Després d'analitzar com els salaris han anat disminuint mentres augmentaven els preus de l'habitatge, ha estat clar.
Santiago Niño Becerra atribueix aquest problema a la “nul·la” política d'habitatge públic de lloguer a Espanya en aquestes darreres dècades. I així ho ha compartit via X amb tots els seus seguidors.
L'actualitat econòmica segons Santiago Niño Becerra
Els salaris baixos i els preus disparats han fet que es generi una bretxa entre les dues dades. En aquest punt, l'expert ha expressat la seva preocupació, ja que creu que la bretxa no es podrà tancar. Cosa que ofereix un futur molt incert a milers de joves que es veuen ara mateix paralitzats per salaris massa baixos units a lloguers massa alts.
Segons les seves paraules: “No es pot, ja no, no hi ha temps, aquest tren ja va passar”. És a dir, Niño Becerra pensa que el nostre país no podrà recuperar l'estabilitat entre tots dos, cosa que preocupa cada vegada més persones.
A més, Santiago Niño Becerra ha conclòs afegint que: “I molt menys amb els compromisos de reducció de dèficit que Espanya té contrets amb Brussel·les”.