El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, durant una roda de premsa

La petició del govern espanyol després del macrobrot de Mallorca: «Era esperable»

Fonts del Ministeri de Sanitat demanen no criminalitzar els joves

La secretària d'Estat de Sanitat, Silvia Calzón, ha demanat aquest dilluns no «criminalitzar» els joves després del macrobrot de Mallorca. Aquest macrobrot ja comptabilitza 1.167 positius i prop de 5.000 persones en quarantena.

Tant Calzón com el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, han destacat que els joves han tingut un comportament «exemplar» durant la pandèmia. Defensen també que era «esperable» que al final de curs, en un context de relaxació per la vacunació hi hagués algun brot d'aquest tipus.

Els responsables sanitaris han confiat, però, que no tingui una incidència destacable. Al·leguen que el grup poblacional és de menor risc i que els que sí que són de risc ja estan molt avançats pel que fa als vaccins.

Fernando Simón assegura que el brot a Mallorca és un «toc d'atenció»

En tot cas, Fernando Simón sí que ha volgut subratllar que el brot mallorquí és un «toc d'atenció». El director del CCAES assegura que aquest toc d'atenció ha de servir per constatar que la millor defensa contra el virus és la vacuna. Per aquest motiu, ha instat la població a seguir acudint a les cites dels vaccins amb el grau d'acceptació amb què ho està fent fins ara.

En aquest sentit, Simón i Calzón també han subratllat quins són, en aquests moments, els sectors que han d'estar més alerta. En aquest sentit ha remarcat que el repunt en la corba de la covid que s'està registrant es dona, principalment, entre els grups etaris no vacunats. Mentrestant, en els que sí ho estan, les xifres no deixen de descendir. 

Incidència de la variant Delta a l'estat espanyol

Finalment, sobre la variant Delta, la prèviament coneguda com a variant índia, Simón ha explicat que la incidència al conjunt de l'Estat és actualment d'entre el 3 i el 4%. Aquesta xifra, però, compta amb «grans diferències» entre Comunitats Autònomes, ja que hi ha territoris on no se'n registra cap cas i d'altres on arriba al 15%.