Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sortida de sol rogenca des de les Terres de l'Ebre

El temps entra en bucle per pocs dies amb una calor de luxe per l’època: Previsió a Catalunya dimarts 29 juny

Tot i alguns núvols passatgers i ruixats de tarda més ocasionals, el temps es mantindrà amb pocs canvis. Calor molt suportable al migdia i nits de bon dormir

L’ambient tranquil i estable d’aquest inici de setmana tindrà continuïtat en el dimarts29 de juny. Així doncs, l’últim dimarts de mes, es presentarà amb poques novetats. Serà una jornada assolellada amb alguns intervals de núvols a prop de la costa, sectors del prelitoral i al nord-est.

Havent dinat i a mitja tarda seran probables alguns ruixats febles al Pirineu i punts de l’interior de les comarques de Girona. Seran més ocasionals i de menor intensitat. També fins al migdia bufaran la tramuntana i el mestral als dos extrems del país.

Tot plegat amb termòmetres que seran semblants o una mica més baixos.  Molts valors al llarg les hores centrals de la jornada es mouran entre els 24 ºC i 30 ºC. Malgrat això, es podran fregar els 31 ºC o 32 ºC cap a sectors lleidatans i a l’interior de les Terres de l’Ebre.

Gaudirem un dia més d’una calor força tolerable i afable per trobar-nos en les acaballes del juny. També tindrem nits de bon dormir i es mantindrà la fresca matinal en particular a l’interior i al Pirineu.

I de cara als propers dies, es mantindrà la calma arreu del territori amb una calor força continguda. Però, segons marquen els últims mapes del temps, tot indica que a partir de la segona part de la setmana ens arribarà una massa d’aire càlid.

Així doncs, la calor serà força més intensa que la viscuda darrerament. Fins i tot, entre divendres i dissabte es podrà assolir el pic àlgid de la calorada amb màximes superiors als 35 ºC a Ponent i a l’interior. Tan sols queda aprofitar l’ambient de luxe de les últimes hores del mes de juny perquè el juliol sembla que entrarà trepitjant fort.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 29 de juny del 2021
Mapa de previsió per dimarts al matí | Catalunya Méteo
Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 29 de juny del 2021
Mapa de previsió per dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

[predef]telegramcatmeteo-607[/predef]

Núvols decoratius i ruixats més puntuals 

Si ens fixem en l’estat del cel, dominarà el cel assolellat, però de bon matí s’esperen intervals de núvols baixos i boirines. El cel mig ennuvolat a primera hora serà més probable al litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona, també a l’interior. No es descarta alguna gotellada al matí a la costa Daurada.

Amb el pas de les hores, els núvols s’aniran trencant a mesura que el sol guanyarà protagonisme. No obstant, a la tarda creixeran nuvolades en àrees de muntanya i al nord-est on s’esperen alguns ruixats. Seran més ocasionals que dies enrere i podran aparèixer entre el Ripollès, Garrotxa i Osona.

La tarda, tret d’aquests punts, serà força serena i plàcida. Al vespre, de nou els núvols baixos guanyaran terreny en punts del litoral, prelitoral i centre.

En aquest sentit, a diferència d’aquest dilluns, el Meteocat no ha activat cap alerta en relació amb l’acumulació de pluja per aquest dimarts. A més d’això, es deixarà sentir el vent de tramuntana en terres empordaneses fins al migdia i a poc a poc anirà a la baixa.

També, fins ben bé l’hora de dinar, estarà bufant el vent de mestral a les Terres de l’Ebre. Els cops de vent seran moderats, però puntualment podran ser intensos i superar els 60 o 70 km/h.

Afluixa una mica més la calor

Les temperatures seran semblants o recularan lleugerament. D’aquesta manera, les màximes seran entre un parell o tres de graus més baixes especialment al Pirineu i comarques interiors de Girona.

A la resta es mantindran amb pocs canvis. Molts valors durant les hores centrals del dia rondaran els 24 ºC i 30 ºC. Es podran assolir els 31 ºC o 32 ºC cap a Lleida i a l’interior de les Terres de l’Ebre.

D’aquesta manera, serà una calor força suportable i agradable per la recta final del mes de juny. Les temperatures mínimes també seran una mica més baixes, sobretot a les comarques del nord. En conjunt tornarem a tenir nits de bon dormir i es mantindrà la fresca matinal en especial a l’interior i al Pirineu.

Calorada a la vista i ambient estiuenc 

De cara a l’últim dia del mes de juny s’esperen núvols baixos durant les primeres hores en àrees de la costa sud, a l’interior i punts del nord.

De cara a la tarda creixeran nuvolades en trams de muntanya i seran probables ruixats a la serralada pirinenca i als Ports. En conjunt amb temperatures amb pocs canvis o una mica més baixes.

I de cara a la segona part de la setmana, coincidint amb l’inici del mes de juliol, els termòmetres començaran a alçar-se progressivament. En aquests moments, segons preveuen els últims mapes del temps, la calorada tocarà sostre entre divendres i dissabte.

D’aquesta manera, les temperatures viuran una autèntica muntanya russa. Passaran d’estar lleugerament per sota de les pròpies per l’època, a situar-se entre 3 i 5 graus per damunt de les esperades.

Això serà en qüestió de pocs dies, quan així mateix tornaran els dies xafogosos i les nits de mal dormir. Moltes màximes a la Catalunya Central i a les comarques de Ponent podran estar per damunt dels 35 ºC.

També serà probable el retorn de les nits tòrrides per damunt dels 25 ºC. Tot acompanyat de molta calma arreu, però xàfecs de tarda bàsicament a les comarques del nord. Abans, però, que arribi aquest nou pic de calor, com a mínim gaudirem d’un ambient de luxe de les últimes hores del mes de juny.