Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un grup de persones que feia 'botellón' a la platja de la Barceloneta s'aixequen davant la presència d'agents de la Guàrdia Urbana

Soraya, una de les joves contagiades al 'macrobrot': «Ho tornaria a fer, gran viatge!»

El brot manté a més de 3.000 persones de 10 comunitats confinades a tot Espanya

El viatge de final de curs que ha provocat un brot de coronavirus a Mallorca manté a més de 800 infectats. D'aquests,  nou ja han hagut de ser hospitalitzats i la situació ha suposat un efecte dòmino en 10 comunitats autònomes. 

I és que les xifres d'afectats —entre confinats i malalts— superen els 3.000 a tot Espanya. És més, Soraya, una de les alumnes d'aquesta excursió, ha realitzat uns comentaris a 'Liarla Pardo' que han incendiat les xarxes.

«Ho tornaria a fer perquè ha estat un gran viatge», ha estat la declaració que ha servit per provocar la indignació de molts. És cert que després de la situació que ha desencadenat el coronavirus en la societat, aquests comentaris poden resultar una mica greus, però s'han de posar en context.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Sobretot perquè resulta molt fàcil criticar un estrat d'edat a què se l'acusa com a principal responsable de l'expansió del virus. «Parlàvem que ens podíem contagiar, però ho dèiem de broma, rèiem. Sabíem que era un risc que podia passar i que ho podíem agafar, i ho hem agafat», comentava la jove en el programa.

Un altre dels fets que ha provocat l'enuig dels televidents és que ha reconegut obertament que la majoria del temps els joves no portaven la mascareta. Aquesta sèrie d'hàbits inconscients han estat els que han motivat l'incendi en els diferents canals de comunicació.

«Ho faria amb més cura»

Soraya Serrano va viatjar des d'Elx, com ho van fer la resta dels seus companys per celebrar el final de l'any acadèmic. Ha assegurat que les mesures de prevenció van quedar a un costat per l'entusiasme generalitzat que acompanya els joves en aquesta edat.

Les conseqüències socials estan sent brutals, tant que l'han arribat a afectar directament. «He estat dos dies malalta, però ara estic bé. No ha estat res greu», comenta.

A més, assegura que romanien la totalitat del dia junts, de manera que les possibilitats que un contagi ocorregués era molt altes. L'ús de les mesures de prevenció va quedar relegat, sobretot quan va aparèixer el consum d'alcohol de festa.

«Ens obligaven a portar-la en alguns llocs, però ja un cop fora de les festes, fèiem les festes alcohòliques on ningú portava la mascareta», va assegurar la jove.

Les reaccions

Les publicacions respecte a les paraules de la jove han sortit de sota les pedres. I és que l'assumpte segueix sent de tremenda sensibilitat.

Les conseqüències que ha tingut aquest viatge han sigut devastadores perquè s'ha trencat qualsevol mesura protocol·lària contra l'expansió del virus. De moment hi ha 900 persones malaltes, 3000 confinats i 10 comunitats afectades. A més, s'ha d'incloure el risc que suposa en la pressió sanitària si aquest es converteix en el primer de molts casos.

Per comunitats les dades són les següents. A Madrid són 410, 126 al País Basc, 104 a València, 70 a Galícia, 64 a Catalunya, 20 a Múrcia, 11 a Castella-la Manxa i 10 a Aragó.

Només en la Comunitat de Madrid s'ha establert un marc de més de 2.000 persones en quarantena. Així doncs, la situació podria afectar més de 3.000.

Un comentari desafortunat

Si bé és cert que l'anonimat de les xarxes permet condemnar a qualsevol persona que emeti una declaració pública, en aquest fet sembla una mica exagerat. Cal tenir en compte el context d'on prové la jove, la seva excitació per veure's exposada a una emissió en directe a la televisió i la seva edat.

De la mateixa manera s'entén que la balança ha de sospesar en el context de dolor col·lectiu que ha afligit el virus. Sigui com sigui, la situació que ha desencadenat el brot en el viatge de fi de curs de Mallorca, ha causat un autèntic incendi en xarxes socials.