La model i presentadora Patricia Conde en una fotografia

Deutes al descobert: Els famosos que apareixen a la llista de morosos d'Hisenda

Entre els deutors de més d'un milió d'euros, n'hi ha diversos que repeteixen | Entre els morosos s'hi troben Patricia Conde, Paz Vega, Dani Alves, Rodrigo Rato o Mario Conde

L'Agència Tributària ha publicat aquest dilluns 28 de juny la tradicional llista, amb dades del 2020, dels deutors de més d'un milió d'euros a l'erari públic. En ella, tradicionalment hi solen aparèixer famosos a qui es deixa en evidència i en una posició compromesa. En molts casos, alguns noms apareixen repetits un any rere altre. Enguany, hi ha exemples diversos, noms que sorprenen, vinculats al futbol, la televisió, el cinema, la literatura i el món empresarial i financer.

L'escriptor barceloní Ildefonso Falcones, autor de novel·les com 'L'Església del Mar', és el català més destacat de la llista de morosos. Deu a Hisenda 1,3 milions d'euros, la mateixa xifra que Rodrigo Rato, que torna al llistat després de no ser-hi l'any passat. L'escriptor César Vida també apareix a la llista, amb un deute de 3,17 milions d'euros. Però hi ha d'altres personatges que deuen xifres inferiors.

El món del futbol arreplega un bon gruix de deutors 

El món del futbol omple de gom a gom la llista. El nou entrenador del Reial Madrid, Carlo Ancelotti, és un dels noms que sorprenen, amb un deute d,1,5 milions d'euros. Dos exjugadors del Futbol Club Barcelona, com Gabriel Milito i Dani Alves, el segueixen. Deuen 1,8 i 2,1 milions d'euros respectivament. Ja no hi és Neymar, que el 2019 devia 34 milions d'euros, però sí José Maria del Nido, vicepresident del Sevilla Club de Futbol, que deu una xifra semblant a la dels dos exjugadors del Barça esmentats.

Tots aquests noms, però, no s'aproximen al deute de l'empresari Agapito García, president del Reial Saragossa. És, de fet, la persona física que més diners ha de pagar a Hisenda, amb un deute acumulat de 15,4 milions d'euros.

Diversos famosos repeteixen un any més a la llista

Entre els que es mantenen a la llista un any més, per exemple, també hi ha l'ex-banquer Mario Conde, que no ha rebaixat el deute de 8,37 milions d'euros. La presentadora Patricia Conde també deu 1,1 milions. Paz Vega és un any més a la llista, amb més deute que l'any passat i dues propietats embargades tot i haver intentat negociar diverses pròrrogues. La sevillana, establerta a Los Àngeles, deu 3,08 milions d'euros.

Les empreses immobiliàries són un any més les que acumulen més deute amb l'Estat. La promotora Reyal Urbis, en liquidació des del 2017, manté un deute superior als 341 milions d'euros i continua com la màxima deutora a l'Estat. La segueixen dues immobiliàries més, Isolux Corsán, amb 329,65 milions d'euros, i Nozar, ex-propietària del l'estació d'esquí Boí Taüll, que deu 214,88 milions d'euros.