La petició d'Illa a les autonomies per tal d'evitar el confinament domiciliari

El ministre ha recordat que les comunitats ja tenen legitimitat per declarar el confinament

El ministre de Sanitat, Salvador Illa en una roda de premsa
El ministre de Sanitat ha anunciat que les autonomies ja poden decretar el confinament | Europa Press

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha defensat que les comunitats autònomes disposen d'«eines legals suficients» per a doblegar la tercera onada. «Les autonomies ja poden decretar el que altres països diuen confinament», ha assenyalat el responsable de Sanitat en una entrevista publicada aquest diumenge en 'El País'.

Encara que ha reconegut que «costa molt» que descendeixi l'ocupació de les Unitats de Vigilància intensiva (UCI), ha assegurat que amb les dades que hi ha ara a Espanya «de moment no cal el confinament domiciliari».

El ministre de Sanitat va defensar ahir dissabte, 16 de gener, que Espanya pot doblegar la «tercera onada» de coronavirus sense recórrer a un confinament domiciliari, mesura que, a més, reclamen diferents experts sanitaris.

«No preveiem, actualment, cap confinament domiciliari. Pensem que, amb els instruments que tenim ara dins el decret de l'estat d'alarma, n'hi ha prou per doblegar la corba com ja vam fer amb la segona», va dir Illa en roda de premsa. «Cal esperar uns dies per veure l'efecte de les restriccions», va afegir en la mateixa línia.

Illa reconeix la utilitat de l'estat d'alarma

Així, Illa ha afirmat que l'estat d'alarma «ha funcionat» perquè dóna a les comunitats les eines per a restringir la mobilitat en els seus territoris amb tancaments perimetrals, restriccions de mobilitat nocturna i de reunió. Cada comunitat pot decidir si tanca sectors comercials o d'oci.

En referència a la campanya de vacunació, el ministre de Sanitat ha destacat que Espanya està anant «raonablement bé», amb més de 768.000 dosis administrades. «L'objectiu que tenim és acabar aquesta setmana amb l'administració de la primera dosi en les residències de majors i el dilluns començar amb la segona», ha precisat.

Finalment, el candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat ha insistit que comenci la campanya electoral «està només l'Illa ministre». «Em dedicaré a fer campanya en campanya i, fins a aquest moment, em dedico al 101% a les meves tasques de ministre», ha sentenciat.


Comentaris

envia el comentari