YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Les 2 peticions de Barcelona a Salut que canviarien les restriccions del cap de setmana

Collboni diu que calen mesures per «evitar aglomeracions» al centre de la ciutat com les del cap de setmana

Una clienta davant d'un local tancat a la Fira de Reus, amb la reixa abaixada
Barcelona demana la reobertura dels centres comercials | ACN

L'Ajuntament de Barcelona ha demanat al Govern que reobri els centres comercials i que ampliï el perímetre del confinament de cap de setmana a tota l'àrea metropolitana per evitar aglomeracions al centre de la ciutat com les del pont. El primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha assegurat aquest dijous que l'Ajuntament atribueix part del col·lapse de trànsit i les aglomeracions al centre al fet que els centres comercials estiguessin tancats. «Volem que la gent vingui al centre i a passejar, però amb seguretat», ha dit. Collboni ha afegit que cal ampliar el perímetre de moviment dels barcelonins perquè «la ciutat és molt densa i això pot provocar aglomeracions que no convenen a ningú».

En aquest sentit, el tinent d'alcalde de Barcelona ha remarcat que ja han enviat formalment a la Generalitat la petició per reobrir els centres comercials i ampliar el perímetre municipal per «descongestionar la ciutat». Collboni ha dit que el 80% de les botigues dels centres comercials són del petit comerç «i no de grans cadenes», i podrien aconseguir la temporada de Nadal si se'ls permet obrir. «Esperem que la Generalitat adopti aquestes mesures proposades», ha afirmat Collboni en una compareixença des de la Rambla on ha demanat als ciutadans visitar més el centre.

Batlle demana atendre la realitat «específica» de Barcelona

Gairebé a la mateixa hora, el tinent d'alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha reclamat al Govern atendre la realitat «específica» de la capital catalana. Ha afirmat que la ciutat té una ciutat «única» a l'Estat ja que té 1,6 milions d'habitants en 100 quilòmetres quadrats, que donen com a resultat una densitat de 16.157 habitants per quilòmetre quadrat. En aquest sentit, ha defensat que una situació comparable a la de Madrid s'assoliria si el confinament s'ampliés a l'àrea metropolitana.

Aquesta és la petició directa que el propi Batlle i la regidora de Salut, Gemma Tarafa, faran arribar aquesta tarda a responsables del Departament de Salut. Ha defensat que amb aquesta ampliació es vol aconseguir que la ciutat «respiri millor» i evitar la «congestió» en espais públics, no només en eixos comercials sinó també en parcs o altres zones de lleure, com Collserola. L'objectiu és «dispersar» els ciutadans per tal d'evitar les aglomeracions en època de pandèmia. Com Collboni, també ha reclamat l'obertura dels centres comercials per evitar la «congestió extraordinària» que es va produir durant els dos dies de pont en que no hi havia confinament municipal.


Comentaris

envia el comentari