Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Els petits comerços de Reus adopten mesures innovadores per combatre la venda en línia

L'estudi Radar de la Cambra de Comerç dictamina que el comerç de proximitat aposta per potenciar-se en les xarxes socials

El carrer de Monterols de Reus va perdre un establiment emblemàtic
El carrer de Monterols de Reus va perdre un establiment emblemàtic | Jordi Olària

 

El petit comerç de Reus cada cop pateix més, i una de les principals amenaces són  les vendes en línia i les grans superfícies comercials.  Així s'ha pogut demostrar al projecte Radar promogut per la Cambra de Comerç de Reus, on es realitza un estudi sobre les necessitats i preocupacions de les petites empreses de Reus. Aquesta és una de les principals amenaces pel comerç reusenc, però les botigues no es rendeixen i adopten un seguit de mesures per fer front al gran gegant de les compres en línia.

Les entitats comercials de la ciutat treballaran ara juntes.
Les petites entitats comercials lluiten per posicionar-se al mercat. | Laia Solanellas

 

Combatre el comerç en línia

La principal mesura que han adoptat els comerços locals enquestats pel Radar de la Cambra de Comerç, és l'adopció de petits moviments a les xarxes socials.  Aquestes plataformes són una gran eina de captació de clients, i un dels principals objectius dels comerços de proximitat és atraure a nous clients. Per aquest motiu es proposen com a reptes de futur fer una adaptació a la seva empresa  per potenciar les noves tecnologies.

La innovació com a política empresarial

La innovació és una eina clau pel desenvolupament econòmic de les empreses. Per aquest motiu gran part dels comerços locals manifesten que de cara al futur volen aplicar sistemes innovadors per augmentar la política comercial. Impulsar el Tomb de Reus, introduir-se en el món de la venda en línia o ser més visibles a les xarxes socials, són alguns dels reptes pels comerços de Reus.

Un 43% de les empreses enquestades tenen projectes de futur innovadors
Un 43% de les empreses enquestades tenen projectes de futur innovadors | Miguel Cabrerizo

 

Gran part de les empreses enquestades ja aposten per la innovació. Un 47% d'elles manifesten que utilitzen projectes específics que utilitzen novetats comercials i als quals destinen un pressupost. Encara que la majoria coincideixen que  tenen pocs recursos econòmics per destinar-hi, d'altra banda els mitjans són insuficients i hi ha una manca de formació de personal.

Un personal més format augmenta les vendes

El comerç local de Reus se sent amenaçat per les vendes en línia, segons manifesten el 60% de les persones enquestades a l'estudi de Radar de la Cambra de Comerç. En aquesta línia han aplicat altres mesures més personalitzades, com la formació i motivació de l'equip per augmentar les vendes.  També han potenciat el màrqueting i la comercialització del producte

La qualitat en l'atenció i els productes són els avantatges dels comerços de proximitat
La qualitat en l'atenció i els productes són els avantatges dels comerços de proximitat | Laia Solanellas

 

L'atenció personalitzada és el punt fort del petit comerç

A banda de totes les adversitats, els comerços de proximitat guanyen en altres àmbits en comparació a les grans superfícies o la venda en línia. Els enquestats coincideixen que  ofereixen una millor qualitat en el servei d'atenció al públic, més íntim i personalitzat. A més, els productes i serveis sovint són de més qualitat. D'altra banda, els comerços de proximitat ofereixen un servei postvenda millor que les grans empreses.