Un infermer vacunant una nena

L'anunci de Pfizer sobre una dosi de reforç de la seva vacuna en infants de 5 a 11 anys

La farmacèutica ha anunciat aquest dijous que demanarà l'autorització d'urgència per una tercera dosi del seu vaccí en aquesta franja d'edat

Tot i que la pandèmia de coronavirus sembla haver quedat en un segon pla amb la caiguda dels nous casos i la gravetat d'aquests, les autoritats sanitàries i les empreses farmacèutiques continuen treballant en la lluita contra la Covid-19. En aquest sentit, la darrera notícia l'ha donat la farmacèutica Pfizer, que juntament amb la seva sòcia BioNTech, han fet aquest dijous un anunci en relació amb la seva vacuna.

En aquest sentit, les dues empreses han anunciat que pròximament demanaran l'autorització a les autoritats sanitàries per tal que s'autoritzi una dosi de reforç de la seva vacuna contra la Covid-19 en nens d'entre 5 i 11 anys. Pfizer i BioNTech han explicat que han fet un estudi que ha demostrat que aquesta tercera dosi en infants incrementa de manera significativa els anticossos contra la variant òmicron.

Cal recordar que a Catalunya, aquesta franja d'edat va començar a vacunar-se durant el passat mes de desembre.

Assaig clínic amb 140 nens i nenes d'entre 5 i 11 anys

En un comunicat, Pfizer ha explicat que han fet un assaig clínic en el qual han analitzat dades de 140 nens i nenes, que van rebre una tercera dosi del vaccí sis mesos després de la segona. Segons l'estudi, aquests infants tenien 36 vegades més d'anticossos que aquells que només havien rebut dues punxades. Segons les dues farmacèutiques, la vacuna va ser ben tolerada i no va plantejar noves qüestions de seguretat.

En els estudis sobre la vacuna de Pfizer hi han participat més de 10.000 nens i nenes menors de 12 anys.

Petició d'autorització als Estats Units

En el seu comunicat, Pfizer i BioNTech han anunciat que «en els pròxims dies» tenen previst demanar l'autorització d'emergències d'aquesta dosi de reforç per a nens d'entre 5 i 11 anys al regulador dels Estats Units. En aquest sentit, si reben el vistiplau, no es descarta que també demanin l'autorització a l'Agència Europea del Medicament (EMA) i al regulador britànic.

Cal destacar que als Estats Units i a la Unió Europea ja es va aprovar la dosi de reforç per a adults —alguns dels quals han rebut ja una quarta dosi en alguns països—i també per als adolescents d'entre 12 i 17 anys.