Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una persona preparant una de les dosis de la vacuna d'AstraZeneca amb un vial a les mans

Pilar, la 'profe' de Matemàtiques morta després de vacunar-se: «Una gran professional»

La dona, que era mare de dues filles, va morir el passat dimarts a la localitat on treballava, Marbella
Una persona preparant una de les dosis de la vacuna d'AstraZeneca amb un vial a les mans
Sobre la mort de la professora, encara no es pot assegurar que fos provocada pels efectes secundaris de la vacuna | Cedida

Pilar González, la professora de Matemàtiques de l'IES Guadalpín de Marbella, que va morir després de vacunar-se amb l'AstraZeneca, «era una gran professional». Així ho assegura l'Institut d'Educació Secundària en què treballava la dona de 43 anys, que, a més, lamenta i assegura que «trobarem a faltar el seu tracte afectuós i la seva vàlua professional i personal».

Durant el curs de 2020, mentre el confinament d'alumnes i professors estava vigent, ella va aprofitar per formar-se en ensenyament a distància. Feia infografies i guardava vídeos per tal de gestionar la nova situació educativa, tan diferent, que va provocar la irrupció de la Covid-19 en les nostres vides. Era professora de Matemàtiques i, a més, era també tutora de 3r d'ESO. «Aquí a Marbella la coneixem tots de tota la vida», assenyalen fonts de l'institut Río Verde, on treballava fa un parell d'anys.

Cal recordar, en paral·lel, que la dona era mare de dues filles. El 3 de març va rebre la vacuna d'AstraZeneca contra la Covid-19. Tanmateix, tot i que podria haver-hi certa correlació entre la recepció de la vacuna i la causa de la mort, per al moment es desconeixen els efectes secundaris d'aquesta. Després de rebre la vacuna, en les hores posteriors, Pilar va haver d'acudir a Urgències, ja que patia cefalees molt fortes.

Un TAC no revela cap anomalia

Aquest símptoma, que sí que és molt comú, fins i tot en altres menes de vacunes, no va alertar en cap moment els sanitaris. De fet, tal com també han fet altres persones que han rebut la vacuna, va estar dos dies de baixa, i el 8 de març es va reincorporar a la feina, tot i que encara es trobava malament. Després de 10 dies encara patia els mateixos símptomes, raó per la qual va decidir acudir al metge, on li van realitzar un TAC, que no va revelar res.

L'endemà, el 14 de març, va tornar-hi. Va ser aleshores quan els metges van detectar-li un ictus hemorràgic massiu que requeria una operació d'extrema urgència. Durant la intervenció, a més, també se li va trobar un edema. Així, va sortir de la sala d'operacions en coma induït i, malauradament, aquest dimarts passat va morir. Ara, l'interès és esclarir els fets per tal d'investigar si realment hi ha una correlació entre la vacuna i la mort de la professora.