Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pilar Rahola a TV3

Pilar Rahola escalata per una mala decisió del govern espanyol amb Nissan

La periodista s'ha mostrat molt enfadada amb la falta d'inversió del govern de Zapatero a Catalunya
Pilar Rahola a TV3
Pilar Rahola escalata per una mala decisió del govern espanyol amb Nissan | Arxiu / TV3

El tancament de la fàbrica de Nissan de la Zona Franca de Barcelona, que afectarà 3.000 treballadors i que possiblement pot afectar fins a 20.000 treballadors més i les plantes de la companyia de Sant Andreu i Montcada i Reixac, s'ha convertit en un dels temes d'aquesta setmana a Catalunya.

La decisió de l'empresa nipona comportarà la pèrdua de molts llocs de treball i afectarà negativament el PIB de Catalunya i el seu sector automobilístic, motiu pel qual molts personatges coneguts han posat el seu crit al cel. 

Una de les persones que s'ha mostrat més enfadada per tot això ha estat  Pilar Rahola, que ha respost un tuit a Twitter on arriba a dir: «Quina puta vergonya! El talante i la mare que els va...», en referència a un tuit publicat per Joan Canadell, president de la Cambra de Barcelona i el Consell General de Cambres de Catalunya. 

Els usuaris de la xarxa social no han dubtat a respondre la seva publicació, i molts retreuen a la Generalitat que no actuï i faci un pas endavant en la independència de Catalunya per evitar aquestes situacions en el futur. Altres, en canvi, han donat suport al seu punt de vista i han criticat durament el govern espanyol per inoperància. 

Nissan va voler fer una inversió de 400 milions en una nova planta a Igualada

Canadell va publicar un fil a Twitter on explicava que, l'any 2006, la planta de Barcelona  era una de les més competitives de Nissan  a Europa, i que la companyia japonesa va arribar a plantejar-se fer una inversió de 400 milions d'euros per traslladar part de la seva producció de Luton, al Regne Unit, a Catalunya, amb la implementació d'una  nova planta que estava previst se situés a Igualada

Per fer-ho, Nissan va demanar al govern espanyol, en aquells anys en mans del PSOE  de José Luis Rodríguez Zapatero, posar un tercer carril a l'autovia A-2 i allargar el tren de mercaderies que arriba fins a Seat fins a Igualada. De fet, les intencions de l'empresa eren fer una nova planta més gran i més competitiva a Igualada i convertir la de la Zona Franca en un centre logístic.

Finalment, el govern de Zapatero va rebutjar aquests plans i va decidir invertir, en canvi, en la planta de Renault a Valladolid per a convertir-la en una de les  fàbriques líders del sector del  cotxe elèctric.

En conseqüència, Nissan va quedar-se amb la planta que ja tenia a Barcelona, que segons paraules de Marc Giménez, president del comitè d'empresa de Nissan el 2006, «s'havia quedat petita» per assumir la producció de nous vehicles, ja que en aquells moments havia passat de fabricar 110.000 cotxes a 182.000 unitats d'un dels models més populars de la marca.