Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El pla té l'objectiu de generar riquesa en l’entorn rural i forestal

PIMEC vol impulsar el món rural a través de 15 propostes

El projecte té com a objectiu generar riquesa en l’entorn rural i forestal i vol implicar tots els agents

PIMEC presenta les propostes del ‘Pla 15 per l’Impuls del Món Rural’
PIMEC presenta les propostes del ‘Pla 15 per l’Impuls del Món Rural’ | cedida

 

La patronal Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC) va presentar la setmana passada a Tarragona les propostes del ‘Pla 15 per l’Impuls del Món Rural’. Es tracta d’un projecte que té com a objectiu generar riquesa en l’entorn rural i forestal, basat en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 2 i 13 de l’Organització de les Nacions Unides (ONU).

El president de la sectorial Agroalimentària de PIMEC, David Coll, fa èmfasi en el retorn dels joves al territori. Coll assegura que el desplegament de la connectivitat 5G per part del Govern és clau, en aquest aspecte. D’altra banda, el president d’Agroalimentària ha volgut llençar un missatge reivindicant la veu de la població de l’entorn rural: «Prou de no escoltar, la gent del territori ha de ser escoltada. Es necessiten, entre altres qüestions, metges i metres. S’ha de tenir present que algunes normes d’urbanisme no tenen sentit pel món rural».

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

El pla presentat per PIMEC per impulsar el Món Rural, contempla propostes com ara les ajudes a fons perdut per recuperar l’activitat empresarial malmesa per l’incendi; promoure i estimular les inversions per poder aplicar els Objectius de Desenvolupament Sostenible; o gestionar més eficientment el món rural i els boscos amb la finalitat d’evitar la desforestació, la desertització i la despoblació.

El pla té l'objectiu de generar riquesa en l’entorn rural i forestal
El pla té l'objectiu de generar riquesa en l’entorn rural i forestal | ACN

 

PIMEC també proposa garantir la connectivitat 5G i/o la fibra òptica a tot el territori; introduir un plus per fomentar la repoblació a les comarques rurals en les places de funcionaris; desplegar serveis a la persona que siguin de qualitat per tot el territori rural i forestal; i invertir i afavorir els convenis tecnològics entre productor i empresaris per tal de fomentar la tecnologia en tots els aspectes productius de la indústria agroalimentària.

La potenciació de la formació dels treballadors respecte les noves tecnologies i la implantació de noves tècniques de producció és un dels altres punts proposats per la patronal, així com l’impuls del consum de productes de proximitat tot promovent un consum responsable i sostenible.

La patronal de petites i mitjanes empreses vol, a més, implicar tots els actors del món rural en una estratègia de futur que garanteixi un nivell de vida i un dia a dia igual en totes les xones urbanes, focalitzant especialment l’acció sobre els col·lectius de població jove. Finalment, el darrer aspecte proposat per PIMEC és invertir i integrar el món rural en el desenvolupament urbanístic del territori tot apostant per una visió més d’enginyer i menys d’arquitecte, on la veu del qui hi viu tingui més valor que la que ho dissenya des d’un despatx central.