Piqué

Piqué, «amo del tenis mundial», gaudeix del Rolland Garros a París

El novembre d'aquest 2019 s'estrena el nou format de Copa Davis dirigit pel blaugrana

El món del futbol va quedar-li petit a  Piqué i avui dia la seva influència en el món del tenis professional és inclús major que el de la Federació Internacional. Alguns mitjans el defineixen com «el nou amo del tenis mundial» i és que els seus esforços i negociacions a l'ombra han donat fruit. A més de compartir afició per la raqueta amb la seva Shakira, aquest novembre s'estrena la nova Copa Davis de Piqué. I per escalfar motors,  no podia faltar al Rolland Garros, un dels quatre 'Grand Slam' de referència.

Coincidint amb l'inici de les seves vacances després d'un dur final de temporada pel Barça,  el central blaugrana ha viatjat a París aquest dilluns i gaudeix del prestigiós torneig en directe des de la grada. S'ha deixat veure en diversos partits i s'ha fotografiat amb alguns aficionats als voltants del recinte.

I és que ni la fama de Piqué ni els seus negocis entenen de fronteres. És, probablement, la clau del seu èxit.  El culer, al capdavant del grup inversor Kosmos, aconseguia imposar el seu projecte de Copa Davis el passat 2018, avalat per Hiroshi Mikitani, president de la companyia japonesa Rakuten, i per un alt executiu xinès.

Es feia amb el campionat mundial per 25 anys en endavant al preu de 3.000 milions d'euros, donant un gir trencador al format que, tot i i haver rebut dures crítiques per part d'alguns tenistes d'elit mundial, compta amb grans suports en el món de la publicitat i amb el de jugadors 'top' com Juan Carlo Ferrero o Rafa Nadal, que li han desitjat molt d'èxit.

 

El somni de Piqué: un mundial de tenis amb expectació, com el de futbol

Piqué
Alguns mitjans descriuen Piqué com el «nou amo del tenis mundial» | Twitter

 

El somni de Piqué en el món de la xarxa i la raqueta va començar el 2015, en una reunió a Barcelona amb el director comercial i el vicepresident de la Federació Internacional de Tenis (ITF). Volia crear un mundial tan atractiu com el de futbol, disputat cada quatre anys, que crees màxima expectació. Li demanaven més de 100 milions de dòlars anuals pel projecte i no hi va haver tracte.

Van arribar a plantejar-li ser propietari d'un Open 250 i va estar a punt d'organitzar la Copa del Món de l'ATP (Associació de Tenistes Professionals). Però no era el que buscava, volia una entrada al món del tenis per la porta gran, que no tardaria a arribar. El febrer de 2018 Piqué oficialitzava la compra de la Copa Davis amb una firma en un hotel de la ciutat comtal.  La Federació Internacional s'ha convertit en sòcia del blaugrana i no ha dubtat en fer acte de presència al Rolland.

 

La nova Copa Davis de Piqué

Amb Piqué al timó, la Copa Davis es transforma. La 108a edició del torneig per excel·lència de tenis masculí per nacions se celebrarà el novembre d'aquest 2019 amb seu a la Caja Mágica de Madrid. 18 equips participaran en l'esdeveniment, en un nou sistema de joc que elimina les quatre rondes i preveu disputar tots els partits en una sola setmana i amb amfitrió itinerant.

També et pot interessar...

  • La sicav de Piqué va acabar el 2018 amb pèrdues d'1,1 milions d’euros
  • El FC Andorra de Piqué aconsegueix l'ascens