Piqué

Gerard Piqué perd contra Hisenda: haurà de pagar 2,1 milions en impostos endarrerits

Després de presentar recurs, l'Audiència Nacional l'ha desestimat i ho haurà de pagar després de més de 10 anys endarrerits

El futbolista del FC Barcelona, Gerard Piqué, ha perdut una batalla que tenia oberta amb l'Agència Tributària de ja fa més de 10 anys. L'Audiència Nacional ha desestimat el recurs que l'esportista havia presentat contra una decisió del Tribunal Econòmic Administratiu Central (TEAC).

Aquest organisme l'obligava a pagar 2,1 milions d'euros en multes i impostos endarrerits des dels anys 2008, 2009 i 2010.  Hisenda va considerar que estava cometent un frau quan van descobrir que Piqué havia simulat cedir els drets d'imatge a la seva pròpia empresa, 'Kerad Project 2006', per a pagar menys al fisc.

Pagava un 30% d'impostos en lloc d'un 45%

La inspecció es va iniciar fa 6 anys, l'any 2013, quan la delegació de l'Agència Tributària de Catalunya va començar a revisar les declaracions dels anys 2008, 2009 i 2010 del defensa central del Barça. Hisenda va arribar a la conclusió que el jugador va fer servir una empresa per a desviar ingressos que havia obtingut pels drets d'imatge, altres per la participació que va tenir a la Copa Confederacions de Sud-àfrica el 2009,  espònsors britànics, o interessos per un préstec  que va cedir a una entitat o del seu propi compte bancari. Havent desviat els ingressos a través d'una empresa, Piqué pagava impostos de societats, que és un 30%, i no un 45% que correspondria a tributar com a persona física de l'IRPF.

El jugador va firmar les actes en disconformitat i va obrir la via judicial. El cas va arribar al TEAC, el qual se n'encarrega d'aquest tipus de problemàtiques en primera instància. Finalment, el 2016 va fallar  en contra  del futbolista.

Contradiccions amb altres contractes de cessió d'imatge

Quan ja es va arribar a un recurs davant l'Audiència Nacional, Piqué va defensar que el contracte que l'any 2006 van firmar ell i Kerad Project 2006 – empresa de la qual és l'únic accionista – no era una simulació, entre altres arguments jurídics per a intentar convèncer al Tribunal.

Tot i els nombrosos intents del culer per esquivar la justícia, finament l'Audiència Nacional ha desmuntat tot el recurs que va presentar. En primer lloc, han justificat que, tot i tenir els drets d'imatge cedits per 20 anys a Kerad Project – la qual va pagar, teòricament, 3.000 euros pels 20 anys –, ha seguit signant contractes amb altres empreses, com Nike – per 70.000 euros per només un any –.

A part, el tribunal també va revisar el contracte que Piqué tenia firmat amb l'agència de representacions IMG. Per aquesta banda, es va concloure que la quantitat de diners que el Barça paga a l'agència per a oferir els serveis de representació del jugador  s'haurien d'imputar com a una renda en espècie del jugador. És a dir, Piqué també hauria de tributar per aquests diners.

Gerard Piqué i Shakira veient el bàsquet
Gerard Piqué i Shakira ja s'havien trobat amb problemes amb l'Agència Tributària | Barça Basket

 

Shakira ja havia pagat 14,5 milions d'euros a Hisenda

No és la primera vegada que el jugador del Barça i la seva parella, Shakira, han tingut contratemps amb Hisenda. L'artista colombiana ja ha hagut de pagar en més d'una ocasió grans quantitats de diners per trobar-se involucrada en fraus fiscals. És el cas dels anys 2012 i 2014, quan la cantant va haver de pagar fins a 14,5 milions d'euros, ja que es va demostrar que mentre ella vivia a Espanya, estava tributant en altres països que no tenien tanta fiscalitat.

També et pot interessar...