El pis d'acollida per a famílies vulnerables del Baix Penedès segueix a màxima ocupació

Un conveni amb entre CaixaBank i el Consell Comarcal permetrà fer millores en la calefacció

El pis d'acollida que el Consell Comarcal del Baix Penedès té al municipi de Bellvei segueix estant a màxima ocupació. Segons han apuntat des del Consell,  el pis rep de forma constant a famílies que es troben en situació d'emergència habitacional, i que no poden disposar d'un domicili per causes com, per exemple, haver estat desnonades. El pis es va impulsar fa sis anys, en el moment més cruent de la crisi, i la seva activitat s'ha mantingut constant.

Aquest dilluns 23 de juliol s'ha renovat el conveni entre el Consell Comarcal i CaixaBank, mitjançant el qual l'obra social d'aquesta entitat aporta una subvenció anual. Enguany és de 2.000 euros, que serviran per millorar aspectes relacionats amb la calefacció del pis. El conveni també aporta 1.500 euros per un altre tema, relacionat amb les activitats que el Consell impulsa per a la gent gran de la comarca.

Capacitat per a dues famílies

El pis del Consell Comarcal té una capacitat per a un màxim de dues famílies, i es pot fer servir durant quinze dies, tot i que sempre hi ha flexibilitat en aquest assumpte. La majoria dels usuaris són famílies que s'han quedat sense habitatge i que estan pendents que la mesa d'emergència de la Generalitat els ofereixi alguna opció. «És important remarcar que la gent ha d'informar amb temps als Serveis Socials si tenen programat un desnonament, ja que la mesa d'emergència triga un temps a gestionar cada cas», ha apuntat la presidenta del Consell, Eva Serramià.

Durant aquest període d'impàs és quan les famílies poden ser ubicades en aquest pis, sempre que hi hagi disponibilitat. Durant l'últim any, i tot i que la situació a la comarca «està estabilitzada» quant a desnonaments, segons el Consell, l'ocupació del pis ha estat constant. En ell també s'hi poden ubicar a dones que han estat víctimes de maltractaments. El pis està disponible per a persones de dotze dels catorze municipis de la comarca, ja que el Vendrell i Calafell ja tenen els seus propis pisos d'emergència  .