Sanitaris preparant dosis de vacunes

Les pitjors dades des de fa temps: Espanya torna al risc extrem per Covid-19

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha advertit sobre la situació actual i posa en el punt de mira als més joves

Les dades de la Covid-19 al nostre país no són bones i es recomana no abaixar la guàrdia. Espanya viu una de les pitjors setmanes amb la pandèmia del coronavirus. És més, es preveu que la situació no millori. 

Segons les dades que s'han publicat, s'han superat els 250 casos per cada 100.000 habitants.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Això suposa que el nostre país torna a estar en risc extrem per la covid. Una incidència de més de 250 és el límit que es va marcar des d'Europa per considerar que un país està en risc.La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha parlat aquest dimecres, 7 de juliol, per alertar a la població. Ha iniciat la roda de premsa després de la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut amb una frase contundent.Ha assegurat que estem vivint un «canvi ràpid de tendència - en la pandèmia del coronavirus - amb un important creixement de la incidència acumulada».

Preocupació per la incidència entre joves que pot afectar a la gent gran

Afortunadament, aquest augment en els contagis no està saturant els hospitals. Cal tenir en compte que l'augment accelerat de Covid ha estat entre els més joves, ja que és el grup que no està vacunat. És per aixo que la incidencia és alta i els hospitals no se saturen.

«Els grups que han estat vacunats presenten una estabilització de la incidència», ha manifestat la ministra. Aquest fet pot relaxar a la població i empitjorar la situació.

Tal com ha explicat Darias, és important que les persones de més de 40 anys que no estan immunitzades no s'exposin.

«A mesura que augmenten els contagis, augmenta la possibilitat que les persones grans no immunitzades estiguin en contacte amb positius», ha afirmat.

Ha volgut dirigir-se a les persones menors de 30 anys, ja que és la franja d'edat amb més casos diagnosticats en les últimes setmanes.

«Els grups no vacunats presenten una incidència per sobre dels 300 casos per cada 100.000 habitants, especialment els grups d'entre 12 i 29 anys», ha afirmat la ministra.

La franja entre els 20 i 29 anys augmenta fins als 814 casos per cada 100 000 habitants, pujant gairebé 100 punts en un sol dia. Entre els 12 i 19 anys se situa en els 729 punts, 77 més que el dia anterior.

Així doncs, les dades preocupen i és per això que moltes comunitats tenen previst imposar certes restriccions.