YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Pla de l'Estany recompensarà els ciutadans que reciclin de forma correcta

Una prova pilot pretén convèncer de la importància de separar correctament les deixalles amb els 'reciclos', monedes virtuals que es podran bescanviar per recompenses

Un camió de la brossa buidant uns contenidors
Un camió de la brossa buidant uns contenidors | Cedida

Una moneda virtual a canvi de reciclar correctament les deixalles. Es tracta de la nova prova pilot que s'aplicarà a la comarca del Pla de l'Estany, i que pretén augmentar el reciclatge dels envasos lleugers, motivant els ciutadans amb diners que no tenen cap valor físic, però que es podran bescanviar per premis com participacions en loteries o aportacions a diferents ONGs de la comarca. 

Els veïns escanejaran les seves bosses amb el mòbil

Tot gira al voltant d'una aplicació de mòbil, dissenyada per l'empresa Blue Room amb el suport d'Ecoembes, gràcies a la qual l'usuari podrà escanejar unes etiquetes amb codis QR, prèviament col·locades a les bosses de brossa, abans de llançar-les al contenidor de color groc, corresponents als envasos. 

Si després de la comprovació dels tècnics es confirma que l'interessat ha reciclat de forma correcta, rebrà un 'reciclo', valorat en 50 cèntims d'euro, al seu mòbil, que es podrà bescanviar per tot un seguit de recompenses. 

La prova començarà al municipi de Fontcoberta, on els veïns assistiran a una sessió informativa en la qual se'ls explicarà en què consisteix exactament la iniciativa i com funciona l'aplicació. Finalment, la prova, que està oberta també a interessats d'altres punts del Pla de l'Estany, començarà aquest mes i finalitzarà el pròxim 10 de febrer de 2019.  A la Fira d'Hivern de Banyoles també s'explicarà el projecte, i es repartiran 'kits' d'etiquetes a persones de la comarca interessades. 

Un ampli catàleg de recompenses per als participants

Segons la directora de Blue Room Innovation, Denisa Gibovic, la intenció és «motivar el ciutadà perquè vegi que reciclar és un compromís, però també una oportunitat». Es tracta d'una iniciativa encara en fase experimental, i que no s'ha fet mai a Catalunya. Els usuaris premiats amb 'reciclos' tindran a la seva disposició tot un catàleg de recompenses, entre les quals hi ha participacions en la Grossa de Nadal, en el sorteig de Reis, de l'ONCE o del 'Gordo' de Nadal.

També es podran fer donacions a organitzacions caritatives de la comarca, o demanar una rebaixa en la taxa d'escombraries. El Consell Comarcal del Pla de l'Estany ja ha avançat que dona suport a la iniciativa, però ha matisat la rebaixa en les taxes, explicant que són fixes, i que caldrà veure la importància que els ciutadans donen a aquest tipus de rebaixes. 


Comentaris

envia el comentari