YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Sánchez acabarà amb els bitllets i monedes a Espanya: llum verda

El Congrés avala la intenció d'anar reduint el límit permès per pagar en efectiu

Bitllets d'euro de diferents colors amuntegats
El govern pretén anar eliminant l'ús de diners en efectiu | CatalunyaDiari

El govern espanyol està decidit a limitar l'ús de diners en efectiu per tal d'eliminar-los en un futur. L'objectiu de l'equip de Sánchez és eliminar progressivament els bitlles i les monedes. Així doncs, el PSOE manté la seva intenció que l'àmbit digital s'acabi imposant al 'líquid'. 

Un pla recolzat per la Comissió d'Hisenda i que té la llum verda del Congrés. En ell es proposa que es redueixi el màxim permès per pagar qualsevol bé o servei en efectiu. Una decisió polèmica i que causa controvèrsia a escala social. De fet, els socialistes van haver de modificar la seva primera proposta després de la gran polseguera que va aixecar.

La primera proposta va ser rebutjada pel Congrés

En ella es posava sobre la taula l'eliminació gradual dels bitllets i de les monedes físiques fins a la seva definitiva desaparició. Una decisió que van justificar com una intenció per atacar de ple l'economia submergida i evitar així el seu frau fiscal, ja que els que operen amb diners opacs no podrien fer servir tràmits bancaris o electrònics sense deixar rastre. Un fet que facilitaria l'ordenació del sistema tributari després de la pandèmia.

Finalment, la proposta va ser rebutjada pel Congrés i el govern va haver de recular. Ara, l'executiu proposa limitar tot el possible els pagaments amb bitllets i monedes, és a dir, que es vagi retallant el màxim permès fins arribar a una xifra que sigui tan baixa que impedeixi realitzar canvis de quantitats que puguin escapar al radar del ministeri d'Hisenda. Així doncs, s'aposta amb un objectiu a llarg termini, la reducció dels límits de pagament en efectiu de manera gradual, consensuada i coordinada en l'àmbit de la Unió Europea

El Banc Central Europeu ho desaconsella

El departament d'Hisenda ja va proposar restringir els pagaments en efectiu a empresaris i professionals tot reduint els límit de 2.500 euros a 1.000. Una mesura que afectaria només a aquelles operacions que impliquin un servei que pugui realitzar un professional així com els intercanvis entre els propis autònoms i els responsables d'una companyia. D'aquesta manera, no es veurien afectades les compres de particulars a botigues o centres comercials on es mantindrà el límit de 2.500 euros.

El govern espanyol té previst reactivar la legislació perquè sigui una realitat a curt termini tot i que el Banc Central Europeu es va mostrar reticent a aprovar aquesta mesura. Fonts del PSOE han declarat que encara estan definint la proposta però amb la llum verda del Congrés, s'obre un pla 'suau' per anar eliminants els diners en efectiu.


Comentaris

envia el comentari