Una plaga de puces i rates envaeix Badalona

Alguns veïns han hagut de medicar-se a causa de les picades i infeccions que els ha provocat
Els veïns intenten tapar els seus balcons perquè les rates no entrin a casa seva   | Cedida

 

Puces i rates. Els veïns del barri de Sant Roc de Badalona estan fent front des de fa setmanes a una plaga d'aquests insectes i animals a les seves cases. De fet, alguns d'ells han hagut de medicar-se amb antihistamínics, antibiòtics o cortisona, a causa de les picades i infeccions que pateixen.

 

Asseguren que les rates intenten accedir als seus balcons: «He posat fustes amb cola com a trampa per evitar-ho». Ho explica José Flores, veí de Sant Roc. «Un dia em vaig trobar quatre rates enganxades a la fusta i al dia següent, tres», relata. Parla també de puces, cuques i tota mena d'insectes, que envaeixen la seva llar.

 

Lorezna Amaya, la dona de José, ha ensenyat les seves cames a 'La Vanguardia', plenes de picades. «A vegades em faig un fart de plorar per la impotència», assegura. I explica que l'any passat la situació no era tan insostenible. Segons diu, sempre s'havien vist rates, però «no intentaven entrar a casa».

 

Apunten a la falta de neteja del barri com a causa de les plagues

El motiu d'aquestes plagues podria ben ser el cúmul d'escombraries que segon els testimonis, alguns veïns «incívics» deixen al carrer, fora dels contenidors, tot i estar buits. Creuen que caldria intensificar la neteja de la zona: «Ens tenen abandonats». María del Mar Peláez, una altra veïna, ha reclamat millores en diverses ocasions. «A casa se'ns mengen les puces», assegura. El seu fill pateix pell atòpica i les picades d'aquests insectes se li fan encara més dures. 

 

Aspecte d'una picada de puça  | Sílvia García
 

Segons la inspecció encarregada pel consistori, el problema no és als carrers

L'Ajuntament de Badalona, per la seva banda, assegura estar al corrent de les peticions dels veïns i defensa que «s'actua sempre que és necessari». Tal com el mitjà citat explica, el consistori hauria encarregat un informe a finals de setembre a una empresa de control de plagues, el que suposava una exhaustiva inspecció per determinar la causa del problema. L'objectiu era poder adoptar les mesures necessàries per acabar amb les plagues, que segons els veïns, passen per una fumigació del barri.

 

Segons l'informe, però, «la possible problemàtica de les puces no es troba a la via pública, ja que no hi ha zones de refugi» d'aquests insectes. Per tant, l'empresa encarregada de la inspecció conclou que al barri no hi ha ni la vegetació ni els elements que podrien ser focus de la plaga. Els veïns, però continuen patint-ne les conseqüències i insisteixen en la falta de neteja com a focus de la invasió.

 

També et pot interessar...