El portaveu de la Plataforma per a la Defensa del Ferrocarril públic i de qualitat (Pdf.Camp), Carlos Montejano, ha lamentat que la voluntat de consens polític en matèria ferroviària al Camp de Tarragona arribi just quan ha entrat en funcionament el nou tram del Corredor Mediterrani. Per Montejano ara ja és tard per arreglar el tancament d'estacions com la de Salou o perquè els passatgers no hagin de passar per l'interior, mentre les mercaderies ho fan per la costa. El portaveu de Pdf.Camp ho ha apuntat en declaracions a l'ACN des de la nova estació de Cambrils, que s'ha posat en marxa aquest dilluns. En la seva opinió, calen millores per potenciar l'ús del tren per als desplaçaments quotidians.
[predef]tarragona-digital-84[/predef]
En el primer dia de posada en funcionament del nou tram del corredor mediterrani, Montejano ha volgut comprovar com funcionava el servei. Ha reconegut que esperava «menys viatgers» a la nova estació de Cambrils i ha apuntat que «ha faltat una mica d'informació» per als usuaris. Segons ha indicat, la variant de Vandellòs «ha canviat el mapa» ferroviari del Camp de Tarragona i ha denunciat que «s'ha fet el contrari del sistema idoni», que hauria estat mantenir la línia de la costa perquè hi passessin els passatgers, i desviar les mercaderies per l'interior.
La plataforma insisteix: mercaderies per l'interior i passatgers per la costa
Amb el nou panorama, per Montejano «seria qüestió de trobar millores» a situacions com la que des d'aquest dilluns pateixen els usuaris de Salou. «Salou és qui ha perdut més. Ara es tarda vint minuts en autobús per anar de l'antiga estació a la nova», amb l'afegit que des d'allà cal agafar un tren per anar fins a Tarragona per, després, un altre cap a Barcelona. També ha estat crític amb el cas de Tarragona, que perd els Euromed al nucli urbà, i ha recordat que «un 80%» dels usuaris fan servir el tren per anar a la capital.